Banner 980x90

Jēkabpilī ūdens kvalitāte atbilst visām prasībām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jēkabpilī notika ūdensapgādes sistēmas hlorēšana. Tā ir regulāra profilaktiska procedūra, ko SIA "Jēkabpils ūdens" veic divas reizes gadā. Lai gan vairumam iedzīvotāju tas sagādā neērtības, uzņēmums nevar hlorēšanu neveikt, jo to pieprasa Ministru kabineta noteikumi.

SIA "Jēkabpils ūdens" komunālinženiere Lilija Berģe stāsta: "Hlorēšana – tā ir dezinfekcija. Citās pilsētās ir ozonēšana vai vēl kādi citi veidi, kā kaitīgās vielas iznīcināt. Mēs hlorējam ar nātrija hipohlorītu – tas ir koncentrāts, kuru mēs atšķaidām līdz septiņiem procentiem koncentrācijas. Ar to pietiek, lai iznīcinātu baktērijas, piemēram, koliformu baktērijas, kas varētu būt ūdenī. Pie mums to nav, bet prasība ir prasība, un to vajag izpildīt. " vēsta informatīvais portāls Jēkabpils Laiks.

Pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv noskaidroja, ka uzņēmums vairākkārt ir saņēmis iedzīvotāju pārmetumus par pārāk izteikto hlora smaržu dezinfekcijas laikā, tomēr Lilija Berģe skaidro, ka hlorēšana tiek veikta, ievērojot visas prasības: "Kad laborante ņem paraugu, viņa redz, ja hlora saturs pārsniedz limitu, kas ir noteikts normatīvajos aktos. Tad mēs uzreiz pārstājam hlorēšanu."

Jēkabpilī ūdens atbilst visām normatīvo aktu prasībām, izņemot dzelzs saturu, kas ir pārāk liels, tādēļ ūdens tiek atdzelžots sešos speciālos filtros. Lai pārliecinātos, ka ūdens tiešām ir kvalitatīvs un drošs patērētājiem, regulāri notiek ūdens paraugu ņemšana gan no krāna, gan no visiem dziļurbumiem, lai veiktu pārbaudes. Uzņēmums uzsver, ka augstā ūdens cietība, kuras dēļ aizkaļķojas tējkannas, ir Latvijas ģeoloģiskā dabas īpatnība, ko var mazināt, tikai lietojot speciālus filtrus.

    

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)