Banner 980x90

Jēkabpilī varētu atjaunot Krustpils pils korpusu un stadiona skrejceliņu

Foto: Jekabpils24.lv
Foto: Jekabpils24.lv
Īstenojot divus Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projektus, Jēkabpilī varētu tikt atjaunots Krustpils pils C korpuss un stadiona skrejceliņš, kā arī iegādāts sporta aprīkojums un inventārs.

Jēkabpils pilsētas dome atbalstījusi lēmumprojektus par piedalīšanos divos pārrobežu projektos. Viens no tiem paredz Jēkabpils pilsētas domes kā vadošā partnera piedalīšanos projektā "Kultūras mantojuma objektu pakalpojumu attīstība Jēkabpilī un Rokišķos". Projekta mērķis ir attīstīt Latvijas un Lietuvas kopīgu kultūrvēsturisko tūrisma piedāvājumu, mazinot tūrisma sezonalitāti un palielinot tūristu skaitu par aptuveni 5%. Projekta apstiprināšanas gadījumā pašvaldība ir apņēmusies nodrošināt tam nepieciešamo 77 884 eiro līdzfinansējumu.

Ja projektu apstiprinās, Jēkabpilī tiks veikta Krustpils pils C korpusa renovācija, radīti jauni pakalpojumi tūristiem - izveidota ekspozīcija un rīkotas nodarbības apmeklētājiem par ēšanas tradīcijām un ēdieniem muižas laikā Krustpilī -, kā arī iegādāts aprīkojums pakalpojumu attīstībai. Projekta īstenošana plānota laika posmā no 2017.gada 20.marta līdz 2018.gada 20.decembrim.

Savukārt projekta "Veselīgi ir stilīgi!" apstiprināšanas gadījumā Jēkabpils pilsētas pašvaldībai būs jānodrošina tam nepieciešamais 33 570 eiro līdzfinansējums. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar vadošo partneri - Jonavas rajona pašvaldību. Tā mērķis ir veicināt mērķa grupu integrāciju sabiedriskajā dzīvē, uzlabojot iespējas piedalīties dažādās sporta aktivitātēs, veicinot veselīgu dzīvesveidu, uzlabojot publisko sporta infrastruktūru, dažādojot brīvā laika pavadīšanas iespējas un organizējot dažādus pasākumus Jonavā un Jēkabpilī.

Ja projektu apstiprinās, Jēkabpilī tiks atjaunots stadiona skrejceliņš, iegādāts sporta aprīkojums un inventārs, kā arī tiks organizēti dažādi pasākumi dažādām mērķa grupām. Projekta īstenošana plānota no 2017.gada 1.februāra līdz 2018.gada 31.jūlijam. Projekta kopējā summa ir 540 556 eiro, Jēkabpils pilsētas pašvaldības daļa ir 223 802 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)