Banner 980x90

Jēkabpilī vērienīgi atzīmēs Latvijas 99.dzimšanas dienu

Daugavpils, 1.nov., LETA. Valsts svētku mēnesī, no 2.novembra līdz 18.novembrim, Jēkabpilī norisināsies dažādi Latvijas 99.dzimšanas dienai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Ceturtdien, 2.novembrī, plkst.18 Jēkabpils Tautas nama Kino Mītnē notiks programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" otrās filmas - dokumentālās spēlfilmas "Ievainotais jātnieks" - pirmizrāde. Filmas seansi paredzēti arī 7., 8., 9. un 10.novembrī, seansu sākums - plkst.18.

Sestdiena, 4.novembris, Jēkabpilī būs veltīts Aizsargu nama 80 gadu jubilejai. Plkst.9.30 svinīgos pasākumus ievadīs ziedu nolikšana Jēkabpils pilsētas kapos uz 4.Jēkabpils aizsargu pulka komandējošā sastāva pārstāvju atdusas un piemiņas vietām. No plkst.11 līdz 14.30 Jēkabpils Tautas namā norisināsies konference "Jēkabpils Aizsargu namam – 80", bet plkst.15 Baltajā zālē tiks atklāta izstāde "Aizsargu organizācija Jēkabpilī". Pasākumu noslēgumā plkst.17 Lielajā zālē sāksies 8.Vislatvijas "Sadanču Sadancis" - koncerts "Vēstule dejas rakstā".

Nākamnedēļ, 8.novembrī, plkst.16 Jēkabpils Tautas namā izskanēs koncerts, kurā muzicēs Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas simfoniskais orķestris un solisti, bet 10.novembrī Jēkabpils pilsētas bibliotēkā tiks atklātas divas patriotiskas izstādes. Plkst.16 Izstāžu un tikšanās zālē notiks Purviņu fotogrāfiju izstādes "Karogi manā un Latvijas dzimšanas dienā" atklāšana. Pusstundu vēlāk abonementā tiks atklāta izstāde "… kad pāri gāja karš", kurā apkopoti Ozoliņas un Jēkabpils pilsētas bibliotēkas materiāli.

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, no plkst.11 pie Jēkabpils Tautas nama ikviens varēs aplūkot NATO valstu bruņutehniku un militāro ekipējumu, bet plkst.13 Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē sāksies lekcija "Profesija - karavīrs". Kā ierasts, Jēkabpili šajā dienā izgaismos lāpu liesmu ceļš - Lāčplēša dienas lāpu gājiens no Kena parka līdz piemineklim "Kritušiem par Tēviju" sāksies plkst.17.30. Pēc gājiena pie pieminekļa notiks piemiņas brīdis.

Valsts svētku priekšvakarā, 17.novembrī, plkst.19 Krustpils kultūras namā notiks svētku koncerts "Dod, Dieviņi".

18.novembrī plkst.13 Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā notiks Latvijas svētkiem veltīts ekumēnisks dievkalpojums. Plkst.14.30 pie pieminekļa "Kritušiem par Tēviju" norisināsies atceres brīdis, bet Krustpils kultūras namā plkst.15 sāksies Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svinīgs sarīkojums. Plkst.17 Jēkabpils Tautas namā tiks demonstrēta programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" trešā filma – režisora Saulīša "Astoņas zvaigznes".

No plkst.17 jēkabpilieši aicināti piedalīties gaismas akcijā "Brīvības liesmiņas", iededzot un novietot svecītes pilsētas laukumos, parkos un skvēros. Plkst.19 Vecpilsētas laukumā ikviens aicināts uz "Brāļu Auzānu un Slavenā Jersikas Orķestra" svētku koncertu un kopīgu sadziedāšanos. Plkst.20 sāksies svētku uguņošana, bet vakara noslēgumā Jēkabpils Tautas namā paredzēta svētku balle kopā ar grupu "Pēc pusnakts".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)