Banner 980x90

Jēkabpils dome liek baznīcas draudzei sakārtot bīstamu daudzdzīvokļu namu Jēkabpilī

Rīga, 3.janv., LETA. Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" Jēkabpils draudzei līdz 2.septembrim jāsakārto bīstamā daudzdzīvokļu māja Madonas ielā 27b Jēkabpilī, lēmusi pilsētas dome.

Būvei ir pieci virszemes stāvi un viens pagrabstāvs. Apsekojot ēku, pašvaldības būvvaldes speciālisti pamanījuši, ka tās pamatos ir plaisas. Tāpat vairākos stāvos iebrukuši dzelzsbetona pārseguma paneļi. Lietus, sniega un citu nokrišņu rezultāta ietekmē izdrūp fasādes baltais silikāta ķieģelis, tā nestspēja samazinās un iespējama tālāka caurumoto dzelzsbetona pārsegumu paneļu iebrukšana.

Secināts arī, ka logu aiļu pārsedzes nav nostiprinātas, līdz ar to iespējama pārsedžu sabrukšana. Būves logu ailas ir aizklātas ar koka dēļu vairogiem, bet vairākas logu ailas ir atklātas.

Būvvalde secinājusi, ka ēka vērtējama kā avārijas stāvoklī esoša, tās tehniskais un vizuālais stāvoklis atmosfēras nokrišņu ietekmē turpina pasliktināties. Turklāt īpašuma tuvumā atrodas vairākas publiskas ēkas, tajā skaitā skola, piegulošā teritorija ir brīvi pieejama nepiederošām personām. Būve rada reālu apdraudējumu trešo personu veselībai un drošībai, kā arī degradē Jēkabpils ainavu.

Lai novērstu apdraudējumu cilvēku drošībai un pilsētvides ainavas degradāciju, dome uzdevusi "Jaunās paaudzes" draudzei līdz janvāra beigām daudzdzīvokļu namu norobežot. Savukārt pilnīga ēkas sakārtošana jāveic līdz septembrim. Gadījumā, ja īpašums netiks sakārtots, pašvaldība to paveiks pati, ieguldītos līdzekļus piedzenot no īpašnieka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)