Banner 980x90

Jēkabpils mērs: Ministre par līdzekļu atņemšanu halles būvniecībai spriež, neiepazīstoties ar situāciju

Rīga, 6.marts, LETA. Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) izteikumi par finansējuma pārskatīšanu Jēkabpils multifunkcionālās zāles būvniecībai, neiepazīstoties ar situāciju uz vietas, pazemo vietējos iedzīvotājus, aģentūrai LETA paziņoja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Ministres paziņojums mērs sauc par skaļiem un populistiskiem, turklāt neesot skaidrs, kāpēc Šuplinska izvēlējusies bez atbalsta atstāt tieši Jēkabpils un Ventspils sporta būves.

"Ministre nav apmeklējusi Jēkabpili un iepazinusies ar situāciju. Viņai ir jāsaprot, kāpēc tas tiek darīts. Ja pēc tam mēs dzirdētu argumentāciju, kāpēc līdzekļi jāpārskata, tas būtu iemesls dialogam," klāstīja Ragainis.

Viņaprāt, objekts, kas ir plānots jau vairāku pilsētas domes sasaukumu laikā, ir nepieciešams gan pilsētas, gan apkārtējo novadu iedzīvotājiem. Viņš arī uzsvēra, ka arī pedagogiem, kuriem varētu novirzīt sporta būvēm paredzēto naudu, vajadzīga sporta bāze, kur trenēt skolēnus.

"Mēs ceram uz ministrijas veselo saprātu. Mēs būvējam halli, tā pašlaik ir tapšanas stadijā, un mēs noteikti to pabeigsim," apgalvoja pilsētas mērs.

Kopējās būves izmaksas pārsniedz 13 miljonus eiro, un valsts pašvaldībai piešķīrusi 1,6 miljonus eiro, no kuriem nav apgūti vēl 500 000 eiro. Gadījumā, ja finansējumu valsts tomēr liegs, pašvaldība gatava apmaksāt trūkstošo summu no saviem līdzekļiem, kas radīs robu budžetā. Plānots, ka objekts būs gatavs 2020.gada jūlijā.

"Ministres izteikumi nekādā gadījumā nespodrina un neparāda viņas zināšanas par situāciju valstī, par situāciju ārpus lielajiem centriem, un tie pazemo mūsu iedzīvotājus," uzskata domes priekšsēdētājs.

Vienlaikus Ragainis piekrīt, ka, iespējams, būtu jāpārskata forma, kādā veidā valsts atbalsta pašvaldības šādu ieceru īstenošanai, taču tas nedrīkst būt pēc principa "man kaut kas patīk vai nepatīk".

Pašvaldības sniegtā informācijas liecina, multifunkcionālā halle aptvers plašu sporta aktivitāšu kompleksu. Vairāk nekā 2000 kvadrātmetru universālajā sporta zālē būs iespējams trenēties basketbolā un volejbolā, kā arī aizvadīt spēles, rīkot turnīrus un čempionātus. Jēkabpils iedzīvotājiem tiks sniegta pastāvīga iespēja baudīt sporta veidus uz ledus, jo hallē tiks ietverta 2170 kvadrātmetru "B" kategorijas hokeja arēna. Paralēli hallēm komandu sporta veidiem.

Tiks sakārtota arī infrastruktūra ap multihalli. Halles teritorijā tiks izveidots laukums strītbolam un universāls sporta laukums, kas paredzēts vasaras sezonas sporta aktivitātēm. Tiks izveidotas vairākas autostāvvietas aptuveni 5000 kvadrātmetru platībā.

Taču ministre uzskata, ka ir jāpārskata finansējums Ventspils peldbaseina un Jēkabpils multifunkcionālās zāles būvniecībai. Ja apturētu finansējumu šiem infrastruktūras objektiem, izglītības finansējums papildus iegūtu divus miljonus eiro, teica politiķe.

Tajā pašā laikā ministre atzina, ka šāds solis nebūtu vienkāršs, jo minētajām būvēm piešķirts tā dēvētais vienreizējais finansējums, kas paredzētas konkrētai būvei, bet, lai šo summu novirzītu tieši pedagogu darba samaksai, tas būtu jāparedz pamatbudžetā. "Jebkurā gadījumā, tā ir iespēja skatīties šajā virzienā un, iespējams, šos līdzekļus novirzīt zinātnei," piebilda Šuplinska.

Tomēr ministre ir pārliecināta, ka izglītības budžetā varētu rast līdzekļus, pārskatot sāktos būvniecības projektus, kuros patlaban norit "absolūti necaurspīdīgs un nesaprotams" darbs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)