Banner 980x90

Jēkabpils novada aprūpes nama vadītājs: Algas darbiniekiem tiek pārskatītas katru gadu

Jelgava, 28.sept., LETA. Darbinieku atalgojuma līmenis sociālās aprūpes centros tiek pārskatīts katru gadu un tiek paaugstināts, aģentūrai LETA pauda Jēkabpils novada pašvaldības aprūpes nama "Mežvijas" vadītājs Kaspars Vaišlis.

Aprūpes centra darbinieki šodien neesot pievienojušies valsts sociālās aprūpes centru darbinieku pieteiktajam astoņu stundu badastreikam, protestējot pret zemo atalgojuma līmeni, taču Vaišļis atzina, ka arī pašvaldību iestādēs nepieciešams celt atalgojumu.

"Gadā reizi algas tiek pārskatītas, un algas tiek celtas. Minimāli, bet tiek," klāstīja aprūpes nama vadītājs, piebilstot, ka algu līmenis sociālajos centros atkarīgs no katras pašvaldība rocības.

"Mežvijās" izjūt aprūpētāju un pavāru trūkumu. Aprūpes centra vadītājs klāstīja, ka jaunieši, kas iegūst pavāra kvalifikāciju, izvēlas darbu pilsētā, nevis laukos.

Streikam nav pievienojušies arī Ozolnieku novada pašvaldības sociālās aprūpes centra "Zemgale" darbinieki, apliecināja centra direktors Alvars Šteinbergs, taču plašākus komentārus sniegt atteicās.

Jau vēstīts, ka šodien valsts sociālās aprūpes centru darbinieki pieteikuši astoņas stundas ilgu badastreiku. Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības vadītājs Andrejs Jirgensons aģentūrai LETA prognozēja, ka badastreikā varētu piedalīties apmēram 1000 darbinieku no valsts sociālās aprūpes centriem.

Jirgensons sacīja, ka pagaidām nav apmierināts ar to, ka Labklājības ministrija vēlas atalgojumu darbiniekiem palielināt par 25 eiro, jo tas esot pārāk maz. Sociālo aprūpes centru darbiniekiem ir smags darbs un viņi saņem minimālo algu, tāpēc pieaugumam vajadzētu būt vismaz par 100 eiro, uzsver arodbiedrības vadītājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)