Banner 980x90

Jēkabpils novada pašvaldība nākamā gada budžetu plāno par 3% mazāku

Rīga, 12.dec., LETA. Nākamā gada Jēkabpils novada pašvaldības budžets būs aptuveni par 3% mazāks par 2018.gada budžetu, aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags ("Savam novadam").

Domes vadītājs klāstīja, ka budžets tiek plānots piesardzīgi, ņemot vērā gan iedzīvotāju skaita samazināšanos, gan tendences ekonomikā. Vanags secināja, ka šogad novadā piedzimuši vien 25 bērni, un mirstība pārsniedz dzimstību, tāpēc pašvaldība nevar plānot ieņēmumu palielināšanu.

Vanags gan nemācēja prognozēt, vai pašvaldībai sākumā nāksies pieņemt pagaidu budžetu, pēc tam apstiprinot arī pastāvīgu 2019.gada budžetu, jo nav zināms, kad tiks apstiprināta valdība un valsts 2019.gada budžets.

Atbilstoši Jēkabpils novada domes oktobrī veiktajiem budžeta grozījumiem pašvaldības 2018.gada ieņēmumi ieplānoti 6 557 023 eiro apmērā, bet izdevumi sasniedz 7 211 376 eiro.

Jau vēstīts, ka, izstrādājot 2019.gada budžeta plānu, Jelgavas pašvaldība neplāno to lielāku par šī gada budžetu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Darbs pie pilsētas nākamā gada budžeta ir sākts, taču prognozes ir piesardzīgas, aģentūrai LETA pauda pašvaldības pārstāve Egita Veinberga.

"Svarīgi, kad tiks pieņemts valsts budžets, kādas būs dotācijas pašvaldībām un, vai tiks ievēroti un saglabāti iepriekšējo gadu likuma nosacījumi, lai faktiskie pašvaldību budžetu nodokļu ieņēmumi kopā ar valsts budžeta kompensāciju būtu 19,6% apmērā no faktiskajiem kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem," skaidroja pašvaldības speciāliste.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļu prognozes nākamajam gadam pašvaldībā ir zemākas nekā 2018.gadā, un pašlaik nevienā nozarē pilsētas budžetu nav plānots palielināt.

Savukārt Jēkabpils pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis skaidroja, ka pašvaldībā budžeta veidošanas process sācies jau augustā, bet joprojām prognozēt budžeta apjomu ir pāragri. "To var izdarīt tikai pēc valsts budžeta pieņemšanas," pauda izpilddirektors, piebilstot, ka pašvaldības darbinieku atalgojuma budžets plānots 2018.gada apjomā.

Arī Pļaviņu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva atzina, ka darbs pie nākamā gada budžeta sagatavošanas pašvaldībā ir sākts, decembrī sāksies pašvaldības iestāžu un struktūrvienību iesniegto budžeta pieprasījumu izskatīšana, tāpēc pašlaik vēl ir grūti prognozēt un runāt par konkrētiem skaitļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)