Banner 980x90

Jēkabpils novada pirmo klašu skolēni saņems atstarojošās vestes

Daugavpils, 27.sept., LETA. No šodienas līdz 6.oktobrim Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas darbinieki viesojas pilsētas izglītības iestādēs, lai pirmo klašu skolēniem dāvinātu atstarojošās vestes, kā arī atgādinātu par drošības noteikumiem uz ceļa, skolā un mājās.

Kā aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas Jaunatnes lietu speciāliste Ieva Gādmane, kopumā vestes saņems 225 pirmās klases skolēni. Tās ir koši dzeltenā krāsā ar atstarojošiem elementiem un uzdrukātu pilsētas logo. Vestes ir paredzētas bērniem augumā no 140 - 164 centimetriem.

Šāda akcija Jēkabpilī tiek rīkota kopš 2014.gada, kad tika apstiprināti grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas nosaka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, būt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Akcija tiek finansēta no Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžeta, tās izmaksas - 850 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)