Banner 980x90

Jēkabpils novada vadītājs: Katrā no Saeimā ievēlētajām partijām ir valsti vadīt spējīgi cilvēki

Jelgava, 18.okt., LETA. Katrā no 13.Saeimā ievēlētajām partijām ir cilvēki, kas ir spējīgi vadīt valsti, aģentūrai LETA pauda Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags ("Savam novadam").

Domes vadītājs klāstīja, ka pašlaik vēlētāji ir neziņā, jo ievēlētie nespēj vienoties par koalīciju un darāmajiem darbiem. "Gaidīsim jauno valdību, jo solīja daudz ko. Solīja, ka sadarbosies, bet tagad sākušies ķīviņi un nesaskaņas," pauda Vanags.

Pašvaldības no jaunās vadības gaida atbildes saistībā ar iespējamo administratīvo reformu, jo "pašvaldībām ir savs viedoklis, valdībai savs". Tāpat jārisina jautājums par ceļu stāvokli un arī kopumā, pēc Vanaga teiktā, "pie kuras jomas nepieķeries, visur jārisina".

Novada domes priekšsēdētājs uzskata, ka, darbojoties Saeimā, ir jāsadarbojas visām partijām, jo katra no tām ir cilvēki, kas spēj vadīt valsti.

"Arī "Saskaņā" ir labi cilvēki, arī "KPV LV". Ir jādomā par valsts virzību, nevis atsevišķu partiju redzējumu. Pirms katrām vēlēšanām katra partija saka, ka zina, kā iet uz priekšu, paiet četri gadi un atkal redzam, ka nekas nav noticis," pauda Vanags, piebilstot, ka pats ir bezpartejisks, taču domē novada attīstībai spēj sadarboties gan bezpartejiskie, gan politiskos spēkus pārstāvošie deputāti.

Kā ziņots, pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV" un "Attīstībai/Par!" (AP).

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)