Banner 980x90

Jēkabpils pašvaldība projektu īstenošanai no Valsts kases aizņemsies 1,95 miljonus eiro

Rīga, 24.jūl., LETA. Jēkabpils pilsētas pašvaldība dažādu projektu īstenošanai no Valsts kases aizņemsies 1,95 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pilsētas domes deputāti apstiprināja lēmumu ņemt vidēja termiņa aizņēmumu Valsts kasē 1 949 211 eiro apmērā ar Valsts kases noteikto gada aktuālo procentu likmi projekta "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā" īstenošanai.

Aizņēmumu atmaksas termiņš ir 30 gadi un tas ir garantēts ar pašvaldības budžetu. Aizņēmumu plānots izņemt vidējā termiņā - 2018.gadā 909 089 eiro, 2019.gadā - 956 685 eiro, bet 2020.gadā - 83 437 eiro.

Patlaban projekta īstenošana ir uzsākta, bet nav veikti iepirkumi par Jēkabpils Vēstures muzeja pastāvīgās ekspozīcijas izveidi un aprīkojuma un iekārtu iegādi Krustpils pilī, to plānots izdarīt līdz 2019.gada beigām. Pēc iepirkumu veikšanas to līdzfinansēšanai būs nepieciešams precizēt aizņēmuma apmēru atbilstoši iepirkuma rezultātiem. Projekta īstenošana plānota līdz 2020.gada 5.aprīlim.

Domes sēdē apstiprināts lēmums ņemt aizņēmumu Valsts kasē līdz 95 953 eiro apmērā ar Valsts kases noteikto gada aktuālo procentu likmi ar mērķi pašvaldības investīciju projektu "Būvprojektu izstrāde objektiem "Rīgas ielas posma no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai atjaunošana", "Aldaunas ielas atjaunošana" un "Palejas ielas pārbūve", Jēkabpilī" īstenošanai. Aizņēmumu ņems ar atmaksas termiņu pieci gadi un atmaksu garantēs ar pašvaldības budžetu.

Tāpat pašvaldība ņems aizņēmumu Valsts kasē līdz 110 000 eiro apmērā ar Valsts kases noteikto gada aktuālo procentu likmi ar mērķi pašvaldības investīciju projekta īstenošanai "Būvprojektu izstrāde objektos "Ķieģeļu ielas posma no Zīlānu ielas pārbūve, Jēkabpilī", "Ražošanas ēkas jaunbūve uzņēmējdarbības attīstībai Ķieģeļu ielā 19, Jēkabpilī" un "Elektroapgādes būvprojekta izstrāde jaunam pieslēgumam Ķieģeļu ielā 19, Jēkabpilī".

Plānotais aizņēmums paredzēts, lai uzsāktu integrēto teritoriju investīciju projekta "Jēkabpils pilsētas teritorijas revitalizācija jaunu uzņēmumu izveide" īstenošanu.

Aizņēmuma summa tiks precizēta, kad noslēgsies iepirkums būvprojekta izstrādei "Ražošanas ēkas jaunbūve uzņēmējdarbības attīstībai Ķieģeļu ielā 19, Jēkabpilī". Aizņēmumu ņems ar atmaksas termiņu pieci gadi. Pamatsummas atmaksu sāks pēc viena gada. Aizņēmuma atmaksu garantē ar pašvaldības budžetu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)