Banner 980x90

Jēkabpils pilsētas dome vērsusies policijā saistībā ar nesankcionētajiem urbumiem Bebru mikrorajonā

Daugavpils, 21.marts, LETA. Saistībā ar nesankcionēti veiktajiem urbumiem Bebru mikrorajona ielās Jēkabpils pilsētas dome vērsusies policijā, preses konferencē Jēkabpils pilsētas pašvaldībā informēja pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Tikusi konstatēta nesankcionēta pašvaldības īpašuma bojāšana. Tādēļ pašvaldība vērsās Valsts policijā. "Šādi rīkoties pašvaldībai uzliek par pienākumu spēkā esošās prasības. Patlaban tiek veikta nepieciešamās informācijas precizēšana," skaidroja Gogulis.

Pašvaldības izpilddirektors norādīja arī uz to, ka par pašvaldības mantas bojāšanu draud kriminālatbildība.

Lai apliecinātu to, ka darbi Bebru mikrorajona ielās veikti saskaņā ar prasībām, būvdarbu veicēja pārstāvis, SIA "Ošukalns" valdes loceklis un Jēkabpils domes deputāts Aigars Nitišs (LZP) demonstrēja paraugus, kas izurbti atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām blakus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" demonstrētajiem.

Atbildot uz jautājumu par iespējamo vēršanos atbildīgajās institūcijās saistībā ar uzņēmuma reputācijas graušanu, Nitišs atzina, ka gribot redzēt turpmāko notikumu attīstību, tad arī lemšot par rīcību un neizslēdza nevienu attīstības scenāriju.

Būvnieks atzina, ka par konkurentiem, kas iesūtījuši materiālu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens", varot tikai minēt. Viņš pauda cerību, ka tas tiešām nav kāds no ceļu būves uzņēmumiem, jo ar tik nekvalitatīvu materiālu neviens sevi cienošs šīs nozares pārstāvis raidījumā nebūtu vērsies.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) norādīja, ka pašvaldība iepērk būvuzrauga pakalpojumu, lai izvairītos no pārkāpumiem projektu realizācijā un plāno turpināts šo praksi arī priekšdienās.

Tāpat Jēkabpils mērs norādīja, ka nevienam nav tiesību veikt nesankcionētus urbumus, bojājot pašvaldības īpašumu. Mēdiju valstī esot daudz un kas tad notikšot, ja katrs no tiem sāks veikt urbumus, kur ienāk prātā.

"Aizliegtais paņēmiens" vēstīja, ka asfaltbetona segums ielā ieklāts neatbilstoši iepirkuma prasībām. Kopumā ielas segumam vajadzētu būt desmit centimetrus biezam, bet, veicot kontrolurbumus, esot konstatēts, ka tas ir tikai četrus līdz piecus centimetrus biezs.

Savukārt SIA "Ošukalns" informēja, ka pēc televīzijas raidījuma pasūtījuma veiktie urbumi nav veikti kvalitatīvi un nav izurbti līdz galam. Ceļa segums esot ieklāts atbilstoši prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)