Banner 980x90

Jēkabpils pilsētas pašvaldība neatsauks Pasta un Ausekļa ielu rekonstrukcijas iepirkuma rezultātus

Daugavpils, 23.marts, LETA. Jēkabpils pilsētas pašvaldība neatsauks Pasta un Ausekļa ielu rekonstrukcijas iepirkuma rezultātus, lai izvērtētu tajā uzvarējušās SIA "Ošukalns" atbilstību.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis aģentūrai LETA atzina, ka atsaukt iepirkuma rezultātus nav pamata, jo, to veicot, pašvaldība ir izgājusi visu tiesisko procedūru, Ir bijis konkurss, tajā ir piedalījušies vairāki pretendenti, ir uzvarējis piedāvājums ar zemāko cenu un iepirkuma rezultātus ir apstiprinājis Iepirkumu uzraudzības birojs. Tādējādi pašvaldībai nav pamatu tos atsaukt.

Emocionālais fons, plašsaziņas līdzekļos saceltā ažiotāža saistībā ar kontrolurbumiem Bebru mikrorajona ielās, kuru asfaltēšanu veikusi SIA "Ošukalns", nevar būt par pamatu iepirkuma rezultātu atsaukšanai. Par šādu rīcību ar prasību pret pašvaldību varētu vērsties iepirkumā uzvarējušais uzņēmējs, skaidroja Gogulis.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" izskanējusi informācija, ka asfaltbetona segums ielā ieklāts neatbilstoši iepirkuma prasībām. Kopumā ielas segumam vajadzētu būt desmit centimetrus biezam, bet, veicot kontrolurbumus, esot konstatēts, ka tas ir tikai četrus līdz piecus centimetrus biezs.

Savukārt SIA "Ošukalns" informēja, ka pēc televīzijas raidījuma pasūtījuma veiktie urbumi nav veikti kvalitatīvi un nav izurbti līdz galam. Ceļa segums esot ieklāts atbilstoši prasībām, par ko liecinot būvnieka turpat blakus veikto urbumu rezultātā izņemtie paraugi.

Īstenojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Jēkabpilī tiks rekonstruētas Pasta un Ausekļa iela. Iepirkumā par tiesībām rekonstruēt Pasta un Ausekļa ielu uzvarējusi SIA "Ošukalns". Darbu kopējās izmaksas - 3,6 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)