Banner 980x90

Jēkabpils slimnīca nepiekrīt Veselības inspekcijas slēdzienam un izvirzīs pretenziju

Jēkabpils slimnīcas vadība nepiekrīt Veselības inspekcijas (VI) slēdzienam par slimnīcas mediķes sodīšanu par pacientes siešanu pie gultas un izvirzīs pretenziju, aģentūrai LETA atzina slimnīcas direktors Ivars Zvīdris.

Šādi slimnīca rīkosies gan tādēļ, ka minētais VI slēdziens ir balstīts uz pieņēmumiem, nevis normatīvajiem aktiem, gan arī tādēļ, ka slimnīcas vadība uzskata, ka mediķe ir rīkojusies atbilstoši konkrētajai situācijai.

Tāpat ārstniecības iestādes vadītājs norādīja, ka prakse piesiet pacientus ar zināmiem traucējumiem pie gultas, lai tie nenodarītu kaitējumu ne sev, ne apkārtējiem, eksistē daudzviet Eiropā un tas, ka šāda rīcība nav reglamentēta normatīvajos aktos, jau ir valsts problēma.

Ārstniecības iestādes vadītājs pauda sašutumu arī saistībā ar to, ka masu saziņas līdzekļos tiek noklusēti, piemēram, trīs cilvēkus sabraukuša šofera vai pedofilu vārdi, taču negatīvā gaismā tiek pasniegts mediķa vārds, kas faktiski neko nav pārkāpis.

Patlaban mediķe, kurai tiek pārmesta kādas pacientes piesiešana pie gultas, turpina strādāt ārstniecības iestādē. "Jā, viņa var apvainoties uz aiziet no darba slimnīcā, bet kam no tā būs labāk?" jautā Zvīdris.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils slimnīcas mediķe, kuru bija plānots sodīt par pacientes siešanu pie gultas, VI tā arī nav ieradusies un viņai administratīvā pārkāpuma akts nosūtīts pa pastu.

Pacientu piesiešana pie gultas atklājās šogad pavasarī, kad kādas pacientes radinieki pauda neapmierinātību par 86 gadus vecās sievietes piesiešanu pie gultas, aizbildinoties, ka slimnīcai trūkst līdzekļu medmāsu un palīgu algošanai, kas varētu pieskatīt slimniekus.

Slimnīcas ārstējošai ārstei - neiroloģei un psihiatrei Mārai Jaundālderei - līdz vakardienai, 25.augustam, bija jāierodas VI, lai tur viņai noformētu administratīvā pārkāpuma aktu, tomēr mediķe to neizdarīja.

To, kāds ir sods, Kalve atklāt nevarēja, ņemot vērā, ka šādu informāciju par ārsti inspekcija nedrīkst sniegt, vien norādīja, ka tas, "cik tā naudas summa ir liela", jājautā pašai ārstei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)