Banner 980x90

Jēkabpils Vēstures muzeja attīstība ir prioritāte

Jekabpils24.lv
Jekabpils24.lv
Jēkabpils pilsētas pašvaldība noteikusi četras nākamā gada budžeta prioritātes, viena no tām – Jēkabpils Vēstures muzeja infrastruktūras un pakalpojumu uzlabošana.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis skaidro, ka par prioritāti izvirzīta konkrētā iestāde, jo tā veic pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un tūrisma attīstībai svarīgas funkcijas, bet pašlaik tās darbību ievērojami apgrūtina finansējuma trūkums, pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv uzzināja informatīvajā portālā Jēkabpils Laiks.

"Nākamajam gadam ir mazliet mainījusies pieeja. Mēs šīs prioritātes mēģinām attiecināt uz Attīstības plānu – skatāmies, kas rakstīts Attīstības plānā, skatāmies budžetu un pētām arī Eiropas Savienības finansēto projektu iespējas. Viena no prioritātēm ir Vēstures muzejs, jo, kā visi labi zinām, šis objekts – pils ir vieta, kas visvairāk raksturo pilsētu. Pēc pagājušā gada rādītājiem pili ir apmeklējis 21 tūkstotis apmeklētāju. Tas ir ievērojams skaitlis. Mums šī vieta ir jāattīsta," saka Gogulis.

Jēkabpils Vēstures muzeja atrašanās Krustpils pilī rada konkurētspējas priekšrocības tūristu piesaistē, bet mīnusi ir nepilnīga infrastruktūra, kā arī apjomīgas pastāvīgās ekspozīcijas trūkums. Lai veicinātu Jēkabpils tūrisma attīstību, ir ļoti nepieciešama gan pils restaurācija, gan jaunas ekspozīcijas. Jēkabpils pilsētas pašvaldība cer, ka šos mērķus izdosies īstenot ar valsts un Eiropas Savienības struktūrfondu palīdzību, piedaloties projektu konkursos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)