Banner 980x90

Jūnijā vidū notiks Latvijā pirmā arheoloģijas diena

Rīga, 5.jūn., LETA. 15.jūnijā Atašienē Krustpils novadā norisināsies Latvijā pirmā arheoloģijas diena, aģentūru LETA informēja Latvijas Arheologu biedrībā (LAB).

Pasākums tiek rīkots pēc franču kolēģu ierosinājuma. Tā mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar arheoloģijas zinātni un padarīt to saprotamāku un pieejamāku. Lai gan centrālais pasākums norisināsies 15.jūnijā, jau pirms tam Atašienes pilskalnā notiks arheoloģiskie izrakumi. Jura Urtāna vadībā tajos piedalīsies astoņi jaunieši gan no Atašienes apkārtnes, gan pārējās Latvijas.

Arheoloģijas dienā paredzētas četras lekcijas par arheoloģiju, tās dažādību un klātesamību. Savukārt plkst.13.30 pilskalnā sāksies izrakumu vadītāja stāsts par pilskalnu un izrakumiem, pēc tam paredzētas trīs meistarklases. Interesentiem būs iespēja iemēģināt roku vērpšanā ar vārpstiņu, izvaicāt "Kroma kolna bruolistes" biedrus par seno latgaļu rotām, ieročiem, paražām, kā arī ugunskurā cept maizi.

Apmeklētājiem būs arī iespēja pagaršot ugunskurā, māla podā vārītu putru. Pasākuma noslēgumā, plkst.16, plānota folkloras draugu kopas "Trejasmens" uzstāšanās.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)