Banner 980x90

Kāpēc jānēsā saulesbrilles un kas jāņem vērā to iegādē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Saulesbrilles uztveram kā skaistu aksesuāru, ko pieskaņojam savam ārējam tēlam un jaunākajām modes tendencēm. Tomēr jāatgādina, ka saulesbriļļu primārā funkcija ir acu aizsardzība no saules un tās radītā kaitējuma. Un no šāda skatpunkta arī vajadzētu raudzīties, izvēloties saulesbrilles. 

Lielveikalu bižutērijas stendos labas saulesbrilles nenopirksiet. Labas saulesbrilles nemaksā pāris eiro. Tas būs pirkums, kas prasīs lielāku finansiālo ieguldījumu. Vislabāk jaunas saulesbrilles meklēt uzticamā optikas salonā, kur strādā gan zinoši speciālisti, gan vienmēr varat būt droši, ka preču klāstā ir tikai kvalitatīvas saulesbrilles ar atbilstošu aizsardzību.

Viens no vadošajiem briļļu tirgotājiem "Vision Express" klientiem piedāvā ne tikai pašas kvalitatīvākās, bet arī modernākās saulesbrilles no jaunākajām zīmolu kolekcijām, kas ļauj apvienot rūpes par savu acu veselību un modes kaprīzes.

Saulesbrilles jānēsā vairāku iemeslu dēļ
• Saulesbrilles aizsargā acis no saules stariem, kas var negatīvi ietekmēt acu veselību, veicinot dažādu acu saslimšanu rašanos. 
• Saulesbrilles uzlabo redzamību spožā saulē pie auto stūres, sportisko aktivitāšu laikā un jebkurā ikdienišķā situācijā. Spoža saule var apžilbināt un radīt bīstamas situācijas.
• No saules ietekmes tiek pasargāta arī āda ap acīm, aizkavējot tās novecošanos. Tas būs īpaši svarīgi sievietēm, kuras ilgāk vēlas saglabāt jauneklīgu izskatu. Bez saulesbillēm acis biežāk tiek samiegtas, kas arī veicina krunciņu veidošanos.
• Jādomā arī par bērnu acu aizsardzību no saules, jo viņu acis un āda ap tām ir īpaši jutīga. Saulesbrilles bērniem jāpērk specializētā optikas salonā, kur tās palīdzēs izvēlēties zinošs pārdevējs. Lētas bērnu saulesbrilles, kas nopērkamas jebkurā veikalā, ir tikai aksesuārs, kas nesniegs acīm nekādu aizardzību, drīzāk tikai kaitēs.

Publicitātes fotoPublicitātes foto


Kā zināt, ka saulesbrilles ir labas
Galvenais kritērijs saulesbriļļu kvalitātei ir to UV aizsardzība – labām saulesbrillēm tai jābūt 100%. Tālāk jau var runāt par pašu briļļu un stikliņu materiālu, to izturību. Dizains un krāsa jau ir tikai stila risinājumi. Protams, ka zināmu kvalitātes garantu dod arī populāra zīmola izvēle un pirkums optikas salonā. Tomēr vienmēr būs noderīgi savu izvēli apspriest ar zinošu pārdevēju, kurš informēs par kādām specifiskām niansēm un ieteiks sejas formai un arī dzīvesveidam piemērotāko saulesbriļļu dizainu, jo aktīvam dzīvesveidam, kāpšanai kalnos, auto vadīšanai un laiskai atpūtai pludmalē būs piemērotas pavisam atšķirīga dizaina saulebrilles, lai tiktu nodrošināta maksimāla acu aizsardzība un ērta briļļu lietošana. 

Polarizētās saulesbrilles  papildu komforts
Speciālisti iesaka izvēlēties polarizētās saulesbrilles, jo tās noņem atspīdumu, ko rada dažādas virsmas – ūdens, saule, pilsētvides elementi, asfalts, automašīnas stikls u.c. Polarizēto saulesbriļļu radītais attēls ir daudz košāks, ir uzlabota redzamība un kontrasts. Tas noteikti sniegs varāk komforta, lietojot saulesbrilles. Īpaši noderīgas polarizētās saulesbrilles ir autovadītājiem. 

Optiskās saulesbrilles derēs tiem, kuriem jākoriģē redze
Piemērotas saulesbrilles var atrast arī tie, kuriem brilles jānēsā ikdienā kā redzes korekcijas līdzeklis, jo iespējams izgatavot saulesbrilles, kuru stikli ir ar nepieciešamo optisko stiprumu. Lai pasūtītu šādas saulesbrilles, jāapmeklē acu ārsts, kurš izrakstīs recepti. Saulesbrilles gan nodrošinās nepieciešamo attēla korekciju, gan sniegs 100% aizsardzību no ultravioletā starojuma. Par labāko izvēli varēs konsultēt zinošs optikas salona darbinieks, kurš palīdzēs piemeklēt veiksmīgāko optisko briļļu veidu un dizainu. 

Plastmasas stikliņi  droši un ērti
Saulesbrilles pieejamas gan ar stikla, gan plastmasas stikliņiem. Tieši plastmasas stikliņu kvalitāte pēdējā laikā ir īpaši augusi, ļaujot pircējiem iegūt lielāku komfortu – tie ir viegli, droši un kvalitatīvi. Tomēr tas vienmēr ir gaumes jautājums. Tāpat kā saulesbriļļu dizaina izvēle, ko vēlams pieskaņot sejas formai, lai panāktu, ka brilles ir arī skaists aksesuārs, kuru patiešām vēlamies ikdienā nēsāt.

Publicitātes fotoPublicitātes foto
Sliktas saulesbrilles ir slikta izvēle
Nekvalitatīvas saulesbrilles, kurām nav vajadzīgās UV aizsardzības, var pat kaitēt acu veselībai, tāpēc tādas nevajadzētu nēsāt. Labas saulesbrilles ir ilgtermiņa ieguldījums, kas atmaksājas. Var izmantot optikas salonu akcijas, kad labas saulesbrilles varēsiet iegādāties par izdevīgāku cenu. Pareizi kopjot un saudzīgi lietojot, saulesbrilles kalpos ilgu laiku. Ja varat atļauties tikai vienas saulesbrilles, vienmēr labāk izvēlēties universālu un klasisku dizainu, kas piestāvēs jebkuram apģērbam un vienmēr būs modē. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)