Banner 980x90

Kāpēc uztura bagātinātāji noder gandrīz ikvienam?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Uztura bagātinātāji ir dažādi pārtikas produkti, kas satur koncentrētas uzturvielas, kas noder ikdienas uztura papildināšanai. Tā kā reti kurš mūsdienās spēj nepārtraukti ievērot sabalansēta uztura diētu, tad bieži tiek lietoti dažādi papildus līdzekļi veselības saglabāšanai un uzlabošanai. 

Kas jāzina par uztura bagātinātājiem?
Ikdienā noderīgās uzturvielas, kas tiek tirgotas kā uztura bagātinātāji, parasti tiek sagatavoti noteiktās devās un lietošanai ērtās formās, kā piemēram:
• kapsulās;
• tabletēs;
• dražejās;
• pulvera maisiņos;
• ampulās.

Tomēr, lai gan uztura bagātinātāji nereti izskatās kā zāles, ir jāņem vērā, ka tas ir tikai pārtikas veids, kas nevar pilnvērtīgi ārstēt slimības. Tāpat arī uztura bagātinātāji nevar sniegt tādus rezultātus kā veselīgs dzīvesveids, fiziskās aktivitātes un sabalansēts, pilnvērtīgs uzturs.

No kā uztura bagātinātāji sastāv?
Tā kā uztura bagātinātāji tiek klasificēti kā pārtika, tad tie tiek uzraudzīti no Pārtikas un veterinārā dienesta puses (PVD), kā mājaslapā iespējams arī pārbaudīt, vai Jūsu interesējošais līdzeklis ir oficiāli reģistrēts un drošs lietošanā. 

Noteikti noskaidrojiet, kādas sastāvdaļas ir konkrētajā preparātā, un kā tieši tas iedarbosies uz Jūsu veselību. 

Parasti uztura bagātinātājos ir kādas no šīm vielām vai to kombinācijas:
• vitamīnus un/vai minerālvielas;
• augus un to daļas;
• dažādas aminoskābes;
• fermentus, metabolītus;
• baktērijas un to kultūras.  

Vai tie ir piemēroti tieši Jums
Pirms kāda konkrēta uztura bagātinātāja iekļaušanas uzturā, būtu nepieciešams vērsties pie farmaceita vai sava ģimene ārsta, kas varētu Jūs konsultēt, lai noskaidrotu, vai šis preparāts būs Jums piemērots. 

Dažādas papildu vielas uzturā var noderēt, piemēram, lai:
• papildinātu vienveidīgu un nepilnvērtīgu ikdienas uzturu;
• papildinātu uzturu paaugstinātas garīgas vai fiziskas slodzes gadījumā;
• uzlabotu kāda konkrēta orgāna darbību ar dabiskiem līdzekļiem.

Ja pieaugušajiem droši vien pietiks ar farmaceita konsultāciju aptiekā, tad tādām cilvēku grupām kā bērni, vecāki cilvēki un grūtnieces, vienmēr ieteicams pirms uztura bagātinātāju lietošanas konsultēties ar savu ārstējošo ārstu.

Kā uztura bagātinātāji var palīdzēt aknām?
Aknas ir viens no cilvēka svarīgākajiem orgāniem, jo palīdz ķermenim gan attīrīties no nevēlamām vielām, gan veicina citu orgānu veiksmīgu darbību. 

Lai gan aknām ir lieliska spēja atjaunoties pašām, uztura bagātinātāji aknām var palīdzēt tām pildīt savus svarīgos uzdevumus.

​Foto: Pixabay.com​Foto: Pixabay.com


Kas palīdz aknām?
Aknām visbiežāk iesaka tādus uztura bagātinātājus, kas satur silimarīnu  tas ir sausais ekstrakts, kas iegūts no mārdadža. Tieši mārdadzis un tā eļļa jau izsenis ir bijis augs, kuru cilvēki ir izmantojuši savu aknu un žultspūšļa veselības uzlabošanai. Šādiem nolūkiem šis augs Vidusjūras apvidū tika izmantots jau antīkajā laikmetā, taču šobrīd to visbiežāk iestrādā tieši uztura bagātinātājos. 

Tomēr arī citi pārtikas produkti var palīdzēt atjaunot aknas un uzlabot to darbību, piemēram, ķiploki, greipfrūti, citronūdens un kurkuma

Kā šie līdzekļi palīdzēs Jūsu aknām?
Lietojot aknu veselību veicinošus uztura bagātinātājus Jums piemērotā daudzumā, Jūsu aknām būs iespējams veiksmīgi darboties, atjaunoties un rūpēties par pārējā ķermeņa attīrīšanu. Tādi mārdadzi saturošie uztura bagātinātāji kā Lagosa palīdz:
• aizsargāt aknas un sekmēt Jūsu aknu šūnu atjaunošanos;
• veicināt Jūsu aknu detoksikācijas spējas;
• veicināt arī gremošanas sistēmas darbību un ķermeņa attīrīšanos.

Pievērsiet uzmanību tam, ka Lagosa ir preparāts ar zemu toksicitāti, tāpēc, lietojot to pareizās devās, to var droši lietot arī ilgstoši. Vienīgie ierobežojumi ir individuālā sastāvdaļu nepanesība, smagas aknu slimības, kā arī to nav ieteicams lietot bērniem, un sievietēm grūtniecības un bērna barošanas ar krūti laikā.

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)