Banner 980x90

Kooperatīvs "Kuziks" plāno ieguldīt 2,9 miljonus eiro graudu uzglabāšanas jaudu palielināšanā

Rīga, 12.marts, LETA. Jēkabpils novada lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (LPKS) "Kuziks" plāno ieguldīt 2,915 miljonus eiro graudu uzglabāšanas jaudu palielināšanā, aģentūrai LETA pastāstīja kooperatīva valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Felss.

Tostarp "Kuziks" ir izsludinājis iepirkumu konkursu par graudu pirmapstrādes kompleksa Ārijas Elksnes ielā 6A, Jēkabpilī būvniecības pirmo kārtu, kurā pretendenti var iesniegt piedāvājumus līdz šā gada 11.aprīlim.

Felss aģentūrai LETA skaidroja, ka projekta mērķis ir divas reizes palielināt graudu uzglabāšanas jaudas. "Kooperatīva biedri jūt, ka ar esošajām graudu pirmapstrādes jaudām Jēkabpilī ir par maz, līdz ar to kooperatīvs plāno palielināt kapacitāti, lai zemniekiem ir savs graudu elevators," viņš teica.

Tāpat Felss norādīja, ka projekta pirmā kārta paredz šogad uzbūvēt sešus graudu glabāšanas torņus ar 12 000 tonnu kopējo ietilpību. Pēc tam tuvāko divu līdz triju gadu laikā plānots realizēt investīciju projekta otro kārtu, uzbūvējot papildu vēl sešus graudu glabāšanas torņus ar 12 000 tonnu kopējo ietilpību. Investīciju projektu noslēdzot, kopējās graudu uzglabāšanas jauda palielināsies par 24 000 tonnu.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka graudu pirmapstrādes kompleksa būvniecības pirmo kārtu plānots noslēgt šā gada 15.augustā. Investīciju projekta īstenošanai "Kuziks" plāno piesaistīt finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Investīcijas materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās".

2016.gadā "Kuziks" strādāja ar 592 918 eiro apgrozījumu un 29 277 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv".

"Kuziks" reģistrēts 2004.gadā. LPKS "Kuziks" sniedz graudaugu un rapša pirmapstrādes pakalpojumus, kā arī realizē kooperatīvās sabiedrības biedru izaudzēto produkciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)