Banner 980x90

Kučinskis: Pēc Belēviča rindas apiešanas gadījuma nebūtu jāsoda medicīnas speciālisti

Māris Kučinskis/ Foto no video
Māris Kučinskis/ Foto no video
Pēc gadījuma, kad nu jau demisionējušajam veselības ministram Guntim Belēvičam Latvijas Onkoloģijas centrā (LOC) bez rindas tika veikta ķirurģiska manipulācija, nebūtu jāsoda konkrētie medicīnas speciālisti vai ķirurgs, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers otrdienas, 14.jūnija, rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja, ka pēc minētā gadījuma veselības nozarē strādājošajiem ir jāgūst mācība, tomēr Latvija nav tik bagāta valsts, lai varētu "mētāties ar speciālistiem un neizmantot viņu zināšanas".

Līdz ar to LOC galvenajam ārstam Viesturam Krūmiņam, kurš bez rindas veica ķirurģiskās manipulācijas Belēvičam, nākotnē noteikti nevajadzētu liegt glābt cilvēkus, uzskata valdības vadītājs.

"Saprotams, ka (..) sistēma ir jāizvērtē, bet es negribētu steigties, tas ir viennozīmīgi jaunā ministra pienākums," sacīja Kučinskis.

Kā ziņots, iepriekšējais veselības ministrs Belēvičs piektdien atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu LOC, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Pēc šī gadījuma uz dienesta izmeklēšanas laiku no amata tika atstādināts LOC galvenais ārsts Krūmiņš, kurš Belēvičam bez rindas bija veicis minētās manipulācijas, neiekasējot par to samaksu.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)