Banner 980x90

Lai nodrošinātu algu pedagogiem, Rites pamatskolu pievienos Viesītes vidusskolai

Jelgava, 17.janv., LETA. Rīt, 17.janvārī, Viesītes novada dome lems par Rites pamatskolas pievienošanu Viesītes vidusskolai, lai spētu nodrošināt atalgojumu visiem pedagogiem, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks ("Viesītes novads - mūsu mājas").

Dome lems reorganizēt Rites pamatskolu, jo skolēnu skaits izglītības iestādē nav pietiekams, lai spētu nodrošināt algas visiem pedagogiem, jo atalgojumam vairs nevarēs novirzīt līdzekļus no kopējā algu fonda. Turklāt, veicot reforumu, tiks samazinātas arī administratīvās izmaksas.

Žuks uzsvēra, ka skola netiek slēgta, bet reorganizēta, un mācības tiks nodrošinātas Ritē.

Izmaiņas stāsies spēkā ar 2018.gada 1.septembri.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets apstiprināja pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, apņemoties pakāpeniski celt zemāko algas likmi pedagogiem, taču izmaiņu apmēru faktiski piesaistot skolu tīkla sakārtošanas rezultātiem.

Pašvaldības kā izglītības iestāžu dibinātājas lēmumus par izmaiņām izglītības iestāžu tīklā var pieņemt līdz 2018.gada 1.martam. Izglītības un zinātnes ministrija aprēķinus, kas saistāmi ar esošā finansējuma racionālu izlietojumu, nodrošinot daļu no grafika īstenošanai nepieciešamā papildu finansējuma vispārējai izglītībai, varēs veikt ne ātrāk kā rudenī, tomēr uzsvērts, ka izglītības iestāžu tīkla izmaiņas 2018.gadā nav prognozējamas kā būtisks finansējuma avots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)