Banner 980x90

Latvijas gaļas tirgū ievieš jaunu zīmolu - "Pļavas teļš"

Lai paplašinātu Latvijā audzētu liellopu eksportu, Saldus novada Jaunlutriņu pagastā tiks atklāts Latvijā pirmais liellopu savākšanas centrs, vienlaikus ar šo pasākumu ieviešot arī jaunu zīmolu Latvijas gaļas tirgū - "Pļavas teļš", aģentūru LETA informēja gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju kooperatīva "ABC Projekts" vadītājs Mārtiņš Vāgners.

"Ja šobrīd, lai savāktu lopus eksportam, apbraukājam katru saimniecību, turpmāk būs iespējams lopu savākšanu organizēt modernā centrā. Dzīvnieku labturības noteikumi paredz dzīvniekus eksportam nokomplektēt astoņās dienās, ko šobrīd izdarīt ir ļoti sarežģīti, bet jaunajam centram ir īpašas tiesības lopus komplektēt septiņās dienās," sacīja Vāgners.

Viņš arī sacīja, ka pērn kopumā kooperatīvs eksportējis 160 liellopu dzīvsvara tonnas, savukārt turpmāk plānots šo rādītāju vismaz trīskāršot.

"Pieprasījums Šveicē un Lietuvā pēc kvalitatīvas liellopu gaļas ir milzīgs. Jaunais centrs ļaus sagatavot eksportam 500 tonnas, līdz ar to ievērojami pieaugs vietējo zemnieku ieinteresētība. Spējam arī nodrošināt labas cenas. Ja Šveicē zemniekam maksā trīs eiro par piegādāto gaļu, mēs varam maksāt četrus eiro," sacīja Vāgners.

Tāpat viņš sacīja, ka vienlaikus ar centra atklāšanu "ABC Projekts" ievieš tirgū jaunu preču zīmi - "Pļavas teļš".

"Vēlamies ne tikai eksportam, bet arī vietējam tirgum piegādāt augstvērtīgu teļa gaļu. Eksperimentālā kārtā jau esam pārdevuši šādu gaļu un pārliecinājāmies, ka pieprasījums strauji aug un pircējs gatavs maksāt par labu produktu. Gaļa ar šo zīmolu drīzumā būs nopērkama lielākajos veikalu tīklos," atzina uzņēmējs.

Plānots, ka dzīvnieku savākšanas centrs "Jaunsētas" tiks atklāts rīt, 17.jūlijā, Saldus novada Jaunlutriņu pagastā no plkst.11 līdz 16.

Projekts tika sākts pirms gada, nodrošinot investīcijas centra rekonstrukcijā un modernizācijā, kā arī pievadceļu sakārtošanā. Projekts tika realizēts sadarbībā ar AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum".

"ABC Projekts" dibināts 2006.gadā, apvieno vairāk nekā 40 biedru. Sadarbībā ar Šveices liellopu tirdzniecības uzņēmumu "Vianco AG" kooperatīvs piegādā gaļu galvenokārt Šveices lielveikalu tīklam "Coop". Projekta vajadzībām tiek audzēti gaļas un gaļas šķirņu krustojumu liellopi - vērši, teles un buļļi, kā pamatbarību izmantojot galvenokārt sienu, skābsienu un graudus, rezultātā iegūstot ekoloģisku gala produktu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)