Banner 980x90

Lietuvas ministre: Lietuvas uzņēmējus uz vakariņām un medībām aicināja Latvijas zemkopības ministrs

Jānis Dūklavs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Jānis Dūklavs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Lietuvas uzņēmējus uz vakariņām un medībām Panevēžas rajonā uzaicināja Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), piektdien paziņoja Lietuvas lauksaimniecības ministre Virginija Baltraitiene.

"Cik man zināms, daži uzņēmēji tika uzaicināti pēc Latvijas ministra ierosinājuma, un medības organizēja viens no uzņēmējiem Prans Dailide," Baltraitiene norādīja piektdien publiskotā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. Dailide vada lauksaimniecības tehnikas uzņēmumu "Dojus agro", kas ir ASV lauksaimniecības tehnikas ražotāja "John Deere" pārstāvis un darbojas arī Latvijā.

Ministres paziņojumā teikts, ka neformālās vakariņas notika jūlija beigās viesu namā Panevēžas rajonā. Šajā viesu namā uzņemti daudzu valstu prezidenti, premjeri un ministri.

Baltraitiene solīja vērsties Lietuvas Galvenajā amatpersonu ētikas komisijā, "lai kliedētu jebkādas šaubas par iespējamu interešu konfliktu Latvijas amatpersonu delegācijas vizītes Lietuvā laikā".

Kā vēstīts, Lietuvas lauksaimniecības ministre iepriekš aģentūrai BNS apstiprināja, ka kopā ar vīru 27.jūlijā ir apmeklējusi vakariņas un medības, kas notika par godu Latvijas zemkopības ministra vizītei. Pasākumā piedalījās arī Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Jons Miļus, Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, citas amatpersonas no abām institūcijām, kā arī gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" vadītājs Virgīnijs Kantausks.

Miļum pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā. Pasākums noticis dienu pirms Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes sarīkoja kratīšanas Miļus vadītajā dienestā. Lietuvā šī tikšanās izpelnījusies kritiku saistībā ar neskaidrībām, ko rada biznesa pārstāvja dalība amatpersonu vakariņās.

Iepriekš Baltraitiene aģentūrai BNS teica, ka viņa kopā ar vīru piedalījusies vakariņās ar medībām Panevēžas rajonā, kas rīkotas par godu Latvijas ministram. Pēc ministres teiktā, vakariņas saskaņojusi ministrija, bet medības rīkojis Miļus. Pēc viņas teiktā, medību dalībnieki, arī viņas vīrs, maksājuši paši. Ministre norādījusi, ka nezina, kādēļ amatpersonu sabiedrībā atradies arī biznesa pārstāvis.

Tikmēr Latvijas zemkopības ministrs Dūklavs aģentūrai LETA teica, ka viņu vakariņās un medībās bija uzaicinājusi Lietuvas zemkopības ministre Baltraitiene un viņam nebija informācijas, ka uz pasākumu tiks uzaicināti arī uzņēmēji.

Atsaucoties uz Lietuvas mediju vēstīto, Dūklavs pieļauj, ka vakariņas un medību braucienu, kurā viņš piedalījies, ir apmaksājis Lietuvas zemkopības ministres Virginijas Baltraitienes vīrs. Politiķis reizē pauž gatavību painteresēties, lai precīzi noskaidrotu, kas sedza pasākuma izdevumus.

Dūklavs arī nesaskata, ka viņam veidotos interešu konflikts, piedaloties vakariņās un medību braucienā, kurā bija klāt arī uzņēmuma "Biovela" vadītājs Virgīnijs Kantausks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)