Banner 980x90

LTRK: Zemgales uzņēmēji forumā pauž atbalstu vidēja termiņa nodokļu stratēģijai

Rīga, 28.apr., LETA. Šodien Jelgavā notiks biznesa forums "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2017", kurā Zemgales uzņēmēji iepazinās ar Finanšu ministrijas sagatavoto vidēja termiņa nodokļu stratēģiju un pasākuma noslēgumā pauda atbalstu iecerētajai reformai, aicinot turpināt darbu pie detaļu izstrādes, aģentūru LETA informēja LTRK.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola forumā uzstājās ar prezentāciju par vidēja termiņa nodokļu stratēģiju. Viņa atgādināja, ka nodokļu reformas rezultātā plānots mazināt darba spēka nodokļus, palielināt minimālo algu un neapliekamo minimumu. Tāpat iecerēts reformēt uzņēmumu ienākumu nodokli tā, lai bizness būtu ieinteresēts investēt līdzekļus savā attīstībā, tādējādi veicinot savu konkurētspēju.

Reizniece-Ozola uzsvēra, ka nodokļu stratēģijas ietvaros tuvāko trīs gadu laikā netiks veiktas izmaiņas, tādējādi kompāniju vadītājiem būs vienkāršāk veikt aprēķinus par uzņēmumu izmaksām, tostarp darba algām un plānot citu finanšu plūsmu.

Pēc diskusijas un jautājumu - atbilžu sesijas, klātesošajiem tika vaicāts, cik daudz uzņēmēju atbalsta Finanšu ministrijas un dažādu organizāciju izstrādāto nodokļu reformu. Lielākā daļa atbildēja pozitīvi. Savukārt daži norādīja, ka nekādas būtiskas izmaiņas nav paredzamas.

Tāpat forumā notika diskusija par autoceļu un infrastruktūras attīstību un sakārtošanu Zemgales reģionā, kurā satiksmes ministrs Uldis Augulis stāstīja par plāniem līdz 2020.gadam atjaunot 80% no valsts galvenajiem jeb "A" kategorijas autoceļiem, kā arī veltīt maksimāli daudz spēkus, lai uzlabotu arī grants ceļus. Tā kā patlaban lielākā problēma ir nepietiekams finansējums ceļu uzturēšanai un izbūvei, to paredzēts risināt attīstot publikās privātās partnerības projektus.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pastāstīja, ka pašreiz notiek darbs pie projektu saskaņošanas saistībā ar Jelgavas novadā esošo ceļu turpmāko remontu, lai tuvāko gadu laikā darbi tiktu pabeigti.

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule forumā iepazīstināja ar VID jauno politiku. Tostarp atgādināja, ka patlaban norit darbs pie VID komunikācijas uzlabošanas, lai klienti klātienē, telefoniski un vēstuļu veidā saņemtu saprotamu un viņu jomai atbilstošu informāciju. Cīrule arī pauda viedokli, ka būtiski darbiniekos iedzīvināt apziņu, ka VID kalpo nodokļu maksātājiem. Lai uzlabotu sadarbību ar uzņēmumiem, VID sācis veidot sadarbību ar dažādām organizācijām, tostarp LTRK, kur biedriem būs pieejama papildu palīdzību strīdu risināšanā.

"Uzņēmēju dienas Zemgalē 2017" ar dažādām aktivitātēm, uzņēmēju un novadu stendiem turpināsies arī rīt Zemgales olimpiskajā centrā, Kronvalda ielā 24, Jelgavā.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 1900 individuāli biedri un vairāk kā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)