Banner 980x90

LVC: saistībā ar gaidāmo slapjo sniegu autovadītājus aicina būt piesardzīgus

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Šonedēļ Latvijā vietām iespējams slapjš sniegs un uz autoceļiem turpinās būvdarbi, tādēļ autovadītāji aicināti būt piesardzīgi, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

"Sinoptiķi brīdina, ka šonedēļ Latvijā, īpaši Vidzemē, iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā. Lietus var apgrūtināt redzamību un auto vadāmību, bet nokritušās salijušās koku lapas var būt slidenas. Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu!" pauda LVC.

Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās tāpēc, ka uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, var veidoties atkala jeb tā saucamais melnais ledus.

"Lai arī Latvijā automašīnām ar ziemas riepām ir jābūt aprīkotām no 1.decembra, aicinām autovadītājus izvērtēt savas automašīnas tehnisko stāvokli un autovadīšanas prasmes mainīgas temperatūras apstākļos un, iespējams, par riepu nomaiņu parūpēties savlaicīgāk," piebilda LVC.

Vienlaikus valsts ceļu tīklā turpinās būvdarbu sezona. Visvairāk būvdarbu posmu uz valsts autoceļiem joprojām ir uz Ventspils šosejas (A10). Tur darbi turpinās četros posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju (A9).

Kurzemē remontdarbi notiek arī uz reģionālā autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga (P120), kur vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforiem. Ir slēgta satiksme uz pārvada pār Ventspils šoseju (A10), tā ir novirzīta pa nobrauktuvēm, ar apgriešanos uz Ventspils šosejas.

Darbi turpinās arī uz Liepājas šosejas (A9) uz tilta pār Kauguru kanālu - satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu, to regulē luksofors. Atsevišķos gadījumos satiksme var būt palēnināta.

Savukārt Vidzemē remontdarbi turpinās uz tilta pār Gauju Siguldā (P8), kur satiksme pa vienu joslu tiek organizēta ar luksoforiem, uz Vidzemes šosejas (A2) no Siguldas Līgatnes virzienā, uz Valmieras šosejas (A3), kur posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir pieci luksoforu posmi, kā arī pirms Vecpiebalgas (P30) ir būvdarbu posms 10 kilometru garumā.

Zemgalē lielākie būvdarbi ir uz autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) posmā Krasti-Ērberģe un uz autoceļa Ķekava-Skaistkalne (P89) posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai.

Latgalē lielākie būvdarbi turpinās no Krāslavas Kombuļu virzienā (P62), kā arī no Daugavpils Silenes virzienā (P68). Būvdarbi notiek arī uz autoceļa Višķi-Nīcgale (P64) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Dubnai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)