Banner 980x90

LZS oficiāli izslēdz Griguli no partijas

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde šodien apstiprināja Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules iesniegumu par izstāšanos no partijas un pieņēma lēmumu par eiroparlamentārietes izslēgšanu no LZS biedru saraksta.

Lēmums pieņemts vienbalsīgi ar 12 balsīm "par", aģentūru LETA informēja LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš.

Saskaņā ar LZS statūtiem, LZS valde lemj par biedru uzņemšanu un izslēgšanu no LZS biedru rindām.

LZS valde sastāv no kongresā ievēlēta partijas priekšsēdētāja, viņa pirmā un otrā vietnieka un desmit valdes locekļiem.

Jau vēstīts, ka lēmumu par izstāšanos no LZS Grigule aģentūrai LETA paziņoja 8.februārī.

Grigule aģentūrai LETA pauda cerību, ka viņas lēmums izstāties no LZS palīdzēs partijai un visai ZZS apvienībai, kas ir uzņēmusies atbildību par valsts vadību, "strauji atjaunot pazaudēto reitingu, kas nokritās pēc politiķu diskusijām par nodokļu likumdošanu, deputātu kvotām, sociālajām garantijām un citiem problemātiskajiem jautājumiem Latvijas tautsaimniecībā".

"Nevēlos nevienam stāvēt ceļā, negribu arī būt šķērslis premjeram [Mārim] Kučinskim, kurš kā bijušais Tautas partijas biedrs jau kopš savas stāšanās amatā 2016.gada sākuma ir vēlējies pievienoties ETP grupai," klāstīja politiķe.

Grigule turpināšot strādāt EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupā, vismaz pašlaik nepārstāvot nevienu Latvijas politisko partiju.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis Grigules izstāšanos gan nesaista ar Kučinska virzību pievienoties ETP. Politiķsi atzina, ka bija mudinājis Griguli izstāties no partijas, un politiķe esot ieklausījusies.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)