Banner 980x90

"Maxima Latvija" investē 64 000 eiro pašapkalpošanās kasu ieviešanā Jēkabpils veikalā

Rīga, 3.nov., LETA. Investējot 64 000 eiro, SIA "Maxima Latvija" ieviesusi pašapkalpošanās kases "Maxima XX" veikalā Jēkabpilī, Brīvības ielā 108, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Šajā veikalā ieviestas piecas pašapkalpošanās kases, no kurām divās kasēs iedzīvotāji par pirkumiem varēs norēķināties gan ar skaidru naudu, gan maksājumu kartēm, bet vēl trijās - tikai ar maksājumu kartēm.

"Maxima Latvija" pašapkalpošanās kasu ieviešanā šogad investējusi gandrīz miljonu eiro, bet pērn - nedaudz vairāk kā 500 000 eiro. Pēc "Maxima Latvija" datiem, šobrīd pašapkalpošanās kases "Maxima" veikalos izmanto aptuveni 27% pircēju tajos "Maxima Latvija" veikalos, kur tās ir pieejamas.

Kompānija pašapkalpošanās kases sāka ieviest 2009.gadā. Taču 2015.gadā intensīvāk sāka paplašināt pašapkalpošanās kasu tīklu, kas turpinājās arī pērn. Pēdējo divu gadu laikā "Maxima Latvija" pašapkalpošanās kasu ieviešanā veikalos kopumā ir investējusi vairāk nekā vienu miljonu eiro. Patlaban "Maxima Latvija" tīklā ir 154 pašapkalpošanās kases 29 veikalos.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)