Banner 980x90

Nedēļas nogalē svinēs Jēkabpils novada svētkus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 30.jūlijā, Ābeļu pagastā, brīvdabas estrādē pie Ābeļu skolas, tiks svinēti Jēkabpils novada svētki, aģentūru LETA informēja Jēkabpils novada pašvaldībā.

Kāpēc Ābeļos? Tādēļ, ka tieši šogad Ābeļu (kādreiz Dignājas) pagastā dzimušais dzejnieks un rakstnieks Jānis Akuraters svin savu 140.dzimšanas dienu. Taču dažādas aktivitātes iedzīvotājus visas dienas garumā gaidīs ne tikai Ābeļos, bet arī citviet novadā.

Diena tiks atklāta ar rītausmas modināšanu gongu skaņās. Agrā rīta stundā, plkst.6, Kalna pagastā pie Bancānu ezera, rehabilitācijas centra "Dūjas" teritorijā, interesenti varēs baudīt dziesmas gongu, flautas, dziedošo trauku, monolinas, perkusiju un citās skaņās. Koncertu rīko nodibinājums "Mārtiņa fonds", ieeja - par ziedojumiem.

Pēcpusdienā plkst.15:novada svētku aktivitātes turpināsies Ābeļu pagastā pie skolas ar programmu "Zem zvaigznēm pie Daugavas".

Svētku aktīvajā daļā no plkst.15 līdz 18.30 norisināsies spēkavīru šovs ar Agra Kazeļņika, Arta Plivdas, Andra Leišavnieka, Sanda Ķiploka, Mareka Leiša un Oskara Brugemaņa piedalīšanos. Plkst.15.30 sāksies karavīra stafete - viktorīnas, konkursus, dažādas militāras aktivitātes piedāvās Zemessardzes 56.kājnieku bataljons. Šajā pat laikā notiks arī vizināšanās ar zirgiem, bet bērni, jaunieši, ģimenes ar bērniem un citi interesenti varēs izmēģināt spēkus šaušanā ar loku. Plkst.16 sāksies sportiskas, interesantas un jautras aktivitātes bērniem dažādās sporta stacijās, bet pusstundu vēlāk - spēka putras baudīšana. Pasākuma gaitā tiks godāts arī Jēkabpils novada dzejnieks, rakstnieks Akuraters.

Svētku svinīgajā daļā "Mirdz zvaigznes Daugavas viļņos" no plkst.19 līdz 21.30 paredzēta Jēkabpils novada "Pagastu sakoptības skates 2016 " dalībnieku apbalvošana un grupas "Laimas muzykanti" koncerts, bet svētku lustīgajā daļā plkst.22 - zaļumballe kopā ar populāro grupu "Novadnieki".

Visas diena garumā Ābeļos darbosies vasaras kafejnīca. Būs iespēja iegādāties un nobaudīt ZS "Ozoliņi" mājas vīnus un alus darītavas "Bursh" alu. Visas aktivitātes Ābeļos - bez maksas.

Tikmēr novada otrā pusē, Rubenes pagastā, biedrība "Ūdenszīmes" interesentiem piedāvās doties uz Latvijas Mākslas akadēmijas kora "Senais kalns" koncertu "Uz augšu!" Červonkas baznīcā. Koncerta sākums plkst.20.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)