Banner 980x90

No 1.septembra Jēkabpils bērnudārzniekus un skolēnus pilsētas nozīmes maršrutos pārvadās bez maksas

Rīga, 15.aug., LETA. No 1.septembra Jēkabpils pirmsskolas vecuma bērnus un skolēnus pilsētas nozīmes maršrutos pārvadās bez maksas, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šāds lēmums pieņemts Jēkabpils pilsētas domes sēdē, kurā deputāti lēma par braukšanas maksu un atvieglojumu piešķiršanu Jēkabpils pilsētas nozīmes maršruta autobusos.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), skaidrojot pieņemtā lēmumu nozīmīgumu ģimenēm, uzsvēra, ka, rūpējoties par pilsētas nākotni - bērniem, domes deputātu vairākums atbalstīja iniciatīvu jaunajā mācību gadā, no 1.septembra skolēnus pilsētas nozīmes maršrutos pārvadāt bez maksas.

"Uzskatu, ka šī iniciatīva veicinās ne tikai izglītības pieejamību mūsu skolēniem, bet arī bērnu drošību dodoties uz izglītības iestādi. Bērnu un jauniešu pārvietošanās bez maksas ar sabiedrisko transportu veicinās izvēlēto interešu izglītības pieejamību, pilnveidot un attīstot dažādas prasmes, saturīga brīvā laika pavadīšanai," sacīja Kraps.

Pieņemtais lēmums nosaka, ka no mācību gada sākuma līdz 31.maijam visu Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu un Krustpils pamatskolas skolēni Jēkabpils pilsētas maršrutu autobusos varēs braukt bez maksas.

Par braucieniem nebūs jāmaksā arī jauniešiem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās Jēkabpils Agrobiznesa koledžā un kuru dzīvesvieta ir deklarēta Jēkabpilī.

Lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu bez maksas, tiks ieviesta jauna sistēma. Pašvaldība ir pilnvarojusi uzņēmumu SIA "Jēkabpils autobusu parks" ieviest jauno sistēmu, kā arī sagatavot un izsniegt individuālās elektroniskās braukšanas kartes.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vietniece Aija Vetere informēja, ka braukšanas kartes jau tiek gatavotas un skolēniem tās tiks izsniegtas skolās sākot ar 2.septembri.

"Bērniem un jauniešiem jāatceras, ka braukšanas karti varēs izmantot, uzrādot skolēna apliecību. Tātad, iekāpjot autobusā, vispirms autobusa vadītājam jāuzrāda skolēna apliecība, tad elektroniskā braukšanas karte jāpietuvina kases aparātam un jāsaņem braukšanas biļete. Ja autobusā notiek biļešu kontrole, kontrolierim jāuzrāda skolēna apliecība, braukšanas karte un braukšanas biļete. Vēl jāpatur prātā, ka braukšanas karte attiecas uz braucieniem tikai pilsētas robežās,- piemēram, 3.maršrutā pilsētas robeža beidzas pie pieturas "Ceļa meistars", skaidroja Vetere.

Skolēnus 1.septembrī un 2.septembrī pilsētas autobusos pārvadās bez maksas arī tad, ja skolēns nebūs saņēmis individuālo elektronisko braukšanas karti. Skolēnu individuālās elektroniskās braukšanas kartes tiks izsniegtas mācību iestādēs.

Braukšanas kartes nozaudēšanas gadījumā jaunu karti varēs saņemt Jēkabpils autobusu parkā un tās cena būs trīs eiro. Savukārt izglītības iestādēs noteiktajā skolēnu brīvlaikā braukšana sabiedriskajā transportā būs par maksu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)