Banner 980x90

Okupācijas muzejs izsludinājis konkursu jauniešiem "Cilvēki - Latvijas novadu dārgumi"

Rīga, 13.nov., LETA. Latvijas Okupācijas muzejs izsludinājis konkursu jauniešiem "Cilvēki - Latvijas novadu dārgumi", kurā var piedalīties septīto līdz divpadsmito klašu skolēni, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Jansone.

Jansone skaidroja, ka konkursa mērķis ir atklāt plašākai sabiedrībai Latvijas novadu un pagastu vietējos "dārgumus" - cilvēkus, kuri gandrīz 100 gadu garumā devuši nozīmīgu ieguldījumu vietējās sabiedrības dzīvē. Konkursa galvenā balva ir ceļojums uz Briseli, kurā iekļauts Eiropas Parlamenta apmeklējums.

Dalībnieku uzdevums ir izveidot plakātu, infografiku, filmu, interviju, prezentāciju, eseju vai kāda cita veida radošu darbu, kas balstīts uz veiktām intervijām, atrastu informāciju dažādos vēstures avotos, tostarp dokumentos, fotogrāfijās, laikrakstos un citos materiālos, ko var iegūt cilvēku personīgajos arhīvos, bibliotēkās un muzejos.

Darbi jāiesniedz līdz 2018.gada 16.februārim. Konkurss norisināsies vairākās kārtās - pirmajā kārtā katra novada koordinatori izvēlēsies 10 veiksmīgākos darbus, kuru autorus aicinās sagatavot prezentāciju par savu darbu. Otrā kārta norisināsies nākamā gada martā Valmierā, Liepājā, Daugavpilī un Iecavā. Žūrija izvēlēsies trīs interesantāko darbu autorus no katra novada, kurus aicinās uz konkursa trešo, noslēguma kārtu 9.maijā, Rīgā.

Pagājušā gada konkursā tika iesniegti 104 darbi, no kuriem godalgotos var apskatīt muzeja interneta vietnē speciāli izveidotā sadaļā "Konkurss".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)