Banner 980x90

papildināta - Vakar ugunsgrēkā Jēkabpilī cietuši septiņi cilvēki

(Papildināts virsraksts un visa ziņa.)

Rīga, 30.nov., LETA. Vakar ugunsgrēkā Jēkabpilī cietuši septiņi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz ugunsgrēku Jēkabpilī, Brīvības ielā VUGD saņēma plkst.10.24. Ugunsnelaime bija izcēlusies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no ēkas otrā stāva ar izbīdāmo kāpņu palīdzību izglābts viens cilvēks.

Plkst.11.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā iespējamais ugunsgrēka iemesls tiek minēts apkures ierīces ekspluatācijas pārkāpums - uz krāsns atradās dažādi papīri, grāmatas, avīzes, kas krāsns kurināšanas rezultātā aizdegušies.

VUGD aicina ievērot piesardzību apkures sezonas laikā - ekspluatēt apkures ierīce atbilstoši ugunsdrošības prasībām un uzstādīt dūmu detektorus.

Plkst.21.28 ugunsdzēsēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega pirts. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka pirts 150 kvadrātmetru platībā.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.1.10.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 12 ugunsgrēki. Seši ugunsgrēki dzēsti novados, divi Rīgā, bet četri citās pilsētās.

VUGD veicis arī 16 glābšanas darbus un saņēmis trīs maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 8223 ugunsgrēki, tajos cietuši 347, bet gājuši bojā 73 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)