Banner 980x90

Par 2,3 miljoniem eiro atjaunos Krustpils pils korpusu un pils pagalmu

Daugavpils, 10.apr., LETA. Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu, Jēkabpilī tika atjaunos Krustpils pils "A" korpuss un pils pagalms, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Patlaban lielākajā daļā Krustpils pils telpu joprojām ir manāmas padomju laika pēdas. Projekta "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā" gaitā pils "A" korpusu ir paredzēts sakārtot tā, lai apmeklētājiem atklātu unikālās vēsturiskās celtnes patieso vērtību. Darbu gaitā ir plānota vienkāršota Krustpils pils "A" daļas atjaunošana. Pils plānojumu paredzēts saglabāts esošajā kārtojumā, izmainot telpu funkcionālo pielietojumu. Rekonstrukcijas gaitā paredzēts arī pils fasādes remonts un krāsošana, kā arī kāpņu atjaunošana. Plānoti ir remontdarbi arī pils iekštelpās, vairākās telpās restaurējot un atjaunojot griestus, sienas un grīdas.

Rekonstrukcijas darbu gaitā tiks atjaunota arī esošā elektroapgādes sistēma un uzlabota ūdensvada un kanalizācijas sistēma. Uzlabojot pils apkures un ventilācijas sistēmu, paredzēts restaurēt atsevišķas podiņu krāsnis un kamīnu. Korpusa pirmajā stāvā paredzēts atjaunot 18.gadsimta sienu gleznojumus un izvietot pastāvīgo pilsētas vēstures ekspozīciju. Savukārt otrajā stāvā plānots atjaunot vēsturiskās telpas, paverot iespējas dažādu pasākumu rīkošanai. Atbilstoši vēsturiskajām liecībām tiks atjaunots arī pils dārzs un strūklaka.

Patlaban norit iepirkums, kā rezultātā tiks noskaidroti potenciālie darbu veicēji. Projekta kopējās izmaksas ir 2,3 miljoni eiro, no kuriem ERAF finansējums - 928 235 eiro, valsts budžeta dotācija - 44 118 eiro un pašvaldības finansējums -1,3 miljoni eiro. EUR. Projekta realizāciju plānots pabeigt līdz 2020.gadam.

Projekts "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā" ir viens no kopumā desmit kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai un attīstībai veltītiem projektiem, kuri pēc Kultūras ministrijas organizētas projektu ideju priekšatlases ir saņēmuši iespēju pieteikties ERAF līdzfinansējam.

Projektu "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā" Jēkabpils pilsētas pašvaldība realizē sadarbībā ar Koknesi un Ogri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)