Banner 980x90

Pašvaldība meklēs jaunu Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdi

Daugavpils, 6.febr., LETA. Lai realizētu jaunu Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstības stratēģiju, Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludinās konkursu uz slimnīcas valdes locekļu amatiem, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašreizējā valde, kurā bez tās priekšsēdētāja Ivara Zvīdra darbojas arī valdes locekļi Gunta Dābola un Ruta Miķelsone, turpinās darbu slimnīcā savās profesionālajās jomās.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) skaidro, ka lēmums meklēt slimnīcai jaunu valdi pieņemts, lai ierobežotā finansējuma apstākļos ar jaunām un mūsdienīgām idejām spētu nodrošināt slimnīcas pamatuzdevumu izpildi - kvalitatīvu un modernu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu, ārstniecības personāla piesaisti un mūsdienīga klientu apkalpošanas kultūru.

Pilsētas mērs uzsver, ka SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" ir viena no svarīgākajām un nozīmīgākajām pašvaldības kapitālsabiedrībām gan sociālo un veselības jautājumu risināšanā, gan arī tādēļ, ka tā ir lielākais darba devējs no visām Jēkabpils pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībām. Pašvaldības vadībai esot vīzija par pilsētas kapitālsabiedrību attīstību, tostarp arī par Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstības stratēģiju.

Arī slimnīcas pašreizējais valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris atzīst, ka pārmaiņas ir nepieciešamas. Vairākkārt ir notikušas diskusijas ar domes priekšsēdētāju par to, ko un kā vajadzētu mainīt. Ir vajadzīgs, lai slimnīca strādātu, attīstītos un skatītos nākotnē ilgtermiņā, uzskata Zvīdris.

Diskusijās ar pašvaldības vadību ir panākta vienošanās, ka tiks domāts par jauna slimnīcas menedžmenta - valdes - konkursa rīkošanu, bet pašreizējā valde turpinās darbu slimnīcā savās profesionālajās jomās.

Konkursu uz slimnīcas valdes locekļu amatiem plānots izsludināt jau februārī. Pašreizējā valde turpinās darbu līdz 30.aprīlim, kad paredzēts konkursa noslēgums un jaunās valdes stāšanās amatā.

Jēkabpils reģionālā slimnīcā strādā 65 ārsti, 199 vidējā ārstniecības personāla un 122 jaunākā ārstniecības personāla pārstāvji. Slimnīca nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību 24 stundas diennaktī un septiņu ārstu-speciālistu diennakts dežūras. Slimnīcā ir 15 nodaļas un 277 gultas vietas stacionārā.

Jēkabpils reģionālā slimnīca ir vienīgā ārstniecības iestāde Jēkabpils apkaimē, kas sniedz asins sagatavošanas pakalpojumu, nieru aizstājterapiju, otolaringoloģiskās operācijas, visai Austrumlatvijas zonai nodrošina jaundzimušo reanimāciju un aprūpi. Slimnīcā patlaban ir arī viens no labākajiem operāciju blokiem valstī gan medicīniskā aprīkojuma, gan telpu ziņā.

Slimnīcā tiek izmantotas tādas diagnostikas metodes kā datortomogrāfija, ultrasonogrāfija, tai skaitā asinsvadu dupleksā doplerogrāfija, ehokardiogrāfija, endoskopijas, osteodensitometrija, funkcionālā diagnostika un elektroencefalogrāfija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)