Banner 980x90

Piešķir 10 000 eiro Jēkabpils Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskās baznīcas renovācijai

Foto: Jekabpils.lv
Foto: Jekabpils.lv

Jēkabpils pilsētas dome nolēmusi piešķirt 10 000 eiro Jēkabpils Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskajai draudzei baznīcas renovācijas projekta realizācijai.

Kā aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže, draudzes pieteikums konkursam "Kultūrvēsturisko objektu saglabāšana" tika izskatīts un izvērtēts pieteikumu vērtēšanas komisijā atbilstoši Jēkabpils pilsētas domes apstiprinātajam nolikumam "Kultūrvēsturisko objektu saglabāšana".

Jēkabpils Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskās draudzes pieteikumā ziņots, ka dievnams pēdējo reizi kapitāli remontēts tālajā 1933.gadā, fasāde pārkrāsota 20.gadsimta 90.gados, celtne ir fiziski un tehniski nolietojusies.

Pirms diviem gadiem tika sākts projekts "Dievnama atjaunošana". Tam paredzētas vairākas kārtas, jo baznīcas ēkai nepieciešams gan fasādes un iekštelpu remonts, gan ūdensvada un kanalizācijas izbūve, gan arī ērģeļu restaurācija un baznīcas dārza labiekārtošana.

Jēkabpils domes piešķirtais finansējums baznīcas renovācijas projekta realizācijai nepārsniedz 30% no tā kopējām izmaksām, kas 2015.gadā ir 50 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)