Banner 980x90

Plūdu draudu novēršanai apdzīvotās vietās no ES fondiem būs pieejami 32,81 miljons eiro

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Plūdu draudu novēršanai blīvi apdzīvotās vietās no Eiropas Savienības finansējuma turpmākajiem gadiem būs pieejami vismaz 32 813 276 eiro.

Specifiskā atbalsta mērķis ir pielāgoties klimata pārmaiņām, samazinot augstu plūdu risku, teikts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajos noteikumos par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu apgūšanu. Kā projekta mērķauditorija ir noteikta plūdu apdraudētās blīvi apdzīvotās vietas, izņemot valsts īpašumā esošus polderus blīvi apdzīvotajās vietās.

Kopējais pieejamais finansējums ir paredzēts 32 813 276 eiro apmērā, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums būs 27 891 285 eiro apmērā, bet pārējais - pašvaldības budžeta finansējums.

Projektus finansējuma apgūšanai varēs iesniegt pašvaldības un to iestādes, kas nodrošina pretplūdu pasākumus savā administratīvajā teritorijā. Finansējums paredzēts esošo hidrotehnisko būvju, tehnoloģisko iekārtu un pārgāžņu pārbūvei un atjaunošanai, jaunu pretplūdu aizsargbūvju celtniecībai. Tāpat uz finansējumu varēs pretendēt projekti, kas paredz dabiskas teritorijas pilnīgu vai daļēju atjaunošanu.

Pēc noteikumu stāšanās spēkā pirmais uzsaukums projektu iesniegumu atlasei jāizsludina divu mēnešu laikā. Nākamā projektu īstenošanas kārta tiks izsludināta 2019.gadā. Visi projekti būs jāīsteno līdz 2022.gada beigām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)