Banner 980x90

Premjers novēl LBAS saglabāt politisko neitralitāti

Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Mūsdienu demokrātijās arodbiedrības ir neatņemams partneris dažādu valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā, novēlējumā arodbiedrību kongresam uzsver Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis vēstulē Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) kongresam novēlēja organizācijai spēt arī turpmākajā darbībā būt efektīviem darbaļaužu tiesību aizstāvjiem, konstruktīviem valdības un darba devēju partneriem un mācēt saglabāt politisko neitralitāti.

"Protams, tāpat kā jebkuras valsts valdībai, arī Latvijas Ministru kabinetam būtu vienkāršāk strādāt, ja arodbiedrības nebūtu vispār, vai arī to darbība būtu ļoti vāja. Tomēr mūsdienu demokrātijās arodbiedrības ir neatņemams partneris dažādu valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā. Tās ir likušas politiķiem ievērojami rūpīgāk analizēt dažādu lēmumprojektu ietekmi uz sabiedrību ilgtermiņā," uzsver Kučinskis.

Premjers arī uzskata, ka ir apsveicams arodbiedrību uzstādījums, ka Latvijai vairs neder stereotips, kā par valsti ar lēti izmaksājošu darbaspēku.

"Lai vairotu Latvijas ekonomiku, lai vairotu tās konkurētspēju starptautiskajos investīciju tirgos, mums ir jābūt produktīvi strādājošam darbaspēkam, kas rada produktus ar augstu pievienoto vērtību un par to saņem adekvātu atalgojumu. Kā redzams, mums visiem kopā vēl ir veicams liels darbs, lai to sasniegtu," norādīja premjers.

Kučinska vēstuli šodien LBAS kongresā nolasīja premjera parlamentārais sekretārs Armands Krauze (ZZS).

Arī labklājības ministrs Jānis Reirs (V) uzsvēra nozīmīgu sociālo partneru lomu. Viņš akcentēja, ka LBAS aizstāv strādājošo intereses, un viens no svarīgākajiem sadarbības jautājumiem ir politikas izstrāde darba tiesisko attiecību jomā. Reirs arī uzteica līdz šim paveikto, kā arī pauda cerību uz konstruktīvu sadarbību arī nākotnē.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) norādīja, ka pašlaik darba tirgus ļoti strauji mainās - rodas neskaitāmi daudz jaunu profesiju un daudzas pazūd, tāpēc nepieciešams veicināt mūžizglītību. Šī mērķa sasnigšanai jāiesaistās visiem, arī arodbiedrībām. Ministrs arī aicināja arodbiedrības pielikt pūliņus jautājumā par nepieciešamo sociālās apdrošināšanas minimumu, paužot skaidru un stipru pozīciju.

LBAS kongresā uzrunā un sveic arī citi viesi, piemēram, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, Eiropas organizāciju pārstāvji, Krievijas Neatkarīgo arodbiedrību federācijas priekšsēdētājs Mihails Šmakovs.

Ņemot vērā, ka pašreizējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers šodien nekandidēs uz šo amatu, daudzi runātāji pateicās viņam par sadarbību un uzsvēra viņa ieguldījumu organizācijas darbā.

Kā ziņots, šodien notiek LBAS 8.kongress, kurā tiks ievēlēta arī jaunā organizācijas vadība. Kongresā šorīt bija reģistrēti 165 no 174 izvirzītajiem delegātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)