Banner 980x90

Radžu ūdenskrātuvē Jēkabpilī nodrošinās niedru pļaušanu un ielaidīs 11 500 līdaku mazuļu

Rīga, 5.marts, LETA. Piedaloties Zivju fonda projektu konkursos, Jēkabpils pašvaldība iecerējusi ielaist Radžu ūdenskrātuvē 11 500 līdaku mazuļus un iegādāties niedru pļāvēju, aģentūra LETA uzzināja domē.

Pilsētas domes sēdē atbalstīts lēmums piedalīties Zivju fonda izsludinātajā projekta aktivitātē "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpnēs un ūdenstilpnēs" ar projektu "Zivju mazuļu piegāde un ielaišana, Radžu ūdenskrātuves zivju resursu papildināšanai Jēkabpils pilsētas teritorijā". Projekta kopējās izmaksas ir 5566 eiro, no tiem pašvaldības līdzfinansējums - gandrīz 835 eiro.

Zivju krājumus Radžu ūdenskrātuvē plānots papildināt, ielaižot tajā 11 500 līdaku mazuļu. Tas tiek darīts, lai saglabātu un papildinātu bioloģisko daudzveidību ūdenskrātuvē.

Savukārt, lai nodrošinātu Radžu ūdenskrātuves dabiskās vides saglabāšanu, dome lēmusi piedalīties vēl vienā Zivju fonda izsludinātajā projekta aktivitātē ar projektu "Niedru pļāvēja un ūdensaugu grābekļa niedru pļāvējam iegāde Radžu ūdenskrātuves apsaimniekošanai". Pašvaldībā skaidroja, ka ūdenskrātuves piekrastes seklākā ūdens zona pakāpeniski aizaug ar niedrēm un dažādiem ūdens augiem, tāpēc nepieciešams organizēt niedru regulāru nopļaušanu un savākšanu, lai ierobežotu ūdensaugu tālāku izplatību un nodrošinātu zivju nārsta vietu paplašināšanos, palīdzētu uzturēt zivīm nepieciešamo skābekļa apjomu. Niedru un ūdensaugu izpļaušana nodrošinās arī zivju aizsardzības kontrolējošo speciālistu sekmīgu uzraudzības veikšanu. Turklāt veģetācijas sezonā no katra niedrāju kvadrātmetra iztvaiko līdz pat pus kubikmetram ūdens, kas veicina ūdens līmeņa pazemināšanos, pauda pašvaldībā. Pēdējās vasarā ūdens līmenis ūdenskrātuvē ir strauji pazeminājies.

Ir veikta cenu aptauja par ūdenskrātuves niedru pļāvēja un ūdensaugu grābekļa niedru pļāvējam iegādi, un zemākā cena piedāvājumā ir teju 4296 eiro. Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 4296 eiro, no tām 644 eiro jāparedz kā pašvaldības līdzfinansējums projekta aktivitātei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)