Banner 980x90

Remontdarbos jaunajā Biržu pamatskolā ieguldīti 12 000 eiro

Jelgava, 28.aug., LETA. Remontdarbos Biržu pamatskolā, kas izveidota, reorganizējot Biržu internātpamatskolu un Biržu pamatskolu, ieguldīti 12 000 eiro, aģentūru LETA informēja Salas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un tūrisma lietu speciāliste Jolanta Grandāne.

Salas novada dome veikusi izglītības iestāžu reorganizāciju, izveidojot Biržu pamatskolu. Konkursa kārtībā par skolas direktori dome ievēlēja Aiju Grišuli. Biržu pamatskola ir iekārtota bijušās Biržu internātpamatskolas telpās.

Biržu pamatskolā remontdarbiem izlietoti 12 000 eiro. Grišule īpaši akcentēja jaunas iespējas, kas paveras, izmantojot skolas telpas - lielo sporta zāli, virtuves un ēdamzāles bloku, telpas piecgadniekiem un sešgadniekim, divas datortelpas. Jaunajā mācību gadā darbosies arī skolas internāts.

Patlaban Biržu pamatskolā reģistrēti 148 skolēni, tostarp 16 pirmsskolas vecuma bērnu grupā, internāta pakalpojumu izmantot pieteikušies 15 skolēni. Sākt skolas gaitas 1.klasē plāno 14 bērni. Skolas darbu, ieskaitot internātu, jaunajā mācību gadā nodrošinās 24 pedagogi un 16 tehniskie darbinieki.

Grandāne informēja arī, ka pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" ārtelpā uzstādītas jaunas rotaļlaukuma konstrukcijas. Iekštelpās izremontētas trīs guļamtelpas, nomainot apkures sistēmas, nosiltinot ārsienu. Kopā ar remontmateriāliem, ēkas uzturēšanas izdevumiem, mēbeļu un mīkstā inventāra iegādi, metodisko līdzekļu iegādi, pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte" šogad izlietojusi 49 361 eiro.

Iestādes vadītāja Inga Pastare īpaši uzsvēra pedagogu un tehniskā personāla ieguldīto darbu telpu uzturēšanā un noformēšanā, kā arī labi izveidoto sadarbību ar Salas kultūras namu, savstarpēji organizējot bērnu nokļūšanu uz interešu pulciņiem kultūras namā un atgriešanos bērnudārzā, tādējādi vecākiem atvieglojot ikdienas un darbalaika plānošanu. Pamatojoties uz vecāku izteiktajām vēlmēm un ierosinājumiem, ar jauno mācību gadu iestāde piedāvās angļu valodas nodarbības bērnudārza audzēkņiem. Bērnudārza vadība slavēja arī padomi, kurā darbojas bērnu vecāki.

Pašlaik "Ābelītes" pakalpojumu izmanto 142 bērni, no tiem 26 ir piecgadnieki un 25 sešgadnieki. Izglītības apguvi nodrošina 18 pirmsskolas izglītības pedagogi.

Savukārt Salas vidusskolā ievērojami remontdarbi ir veikti angļu valodas kabinetā, tāpat iegādātas 19 jaunas datortehnikas vienības skolas datorklasei. Sporta zālē ir nolakota un marķēta grīda, iegādāts un uzstādīts aizsargtīkls, pie ēdnīcas uzstādītas astoņas jaunas izlietnes, iegādāti trīs jauni ūdens sildītāji, veikta virtuves grīdas betonēšana un krāsošana, iegādāti divi projektori. Kopumā skola izlietojusi 21 261 eiro.

Jauno mācību gadu Salas vidusskolā plāno sākt 251 skolēns, 1.klasē pieteikti 17 bērni.

Jau vēstīts, ka Salas novada dome nolēmusi reorganizēt Salas pagastā esošās Biržu internātpamatskolu un Biržu pamatskolu tās apvienojot. Jaunizveidotā Biržu pamatskola būs reorganizēto Biržu internātpamatskolas un Biržu pamatskolas saistību pārņēmēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)