Banner 980x90

Reorganizācijai ieteiktajā Zasas vidusskolā turpinās nodrošināt iespēju iegūt autovadītāja apliecību

Rīga, 12.dec., LETA. Pašvaldība turpinās apmaksāt autovadītāju apmācības reorganizācijai ieteiktajā Zasas vidusskolā, lēmusi Jēkabpils novada dome.

Izglītības iestādes vadītāja Olita Spēka skaidroja, ka 2018.gada maijā noslēgušās "B" kategorijas autovadītāju apmācības tiem skolēniem, kas tās sāka 2016./2017.mācību gadā. Taču skola vēlas turpināt apmācību nodrošināšanu, un plānots, ka 2018./2019.mācību gadā kursu dalībnieku skaits būs12 skolēni. Viena skolēna apmācības izdevumi kopā ar obligātajām 20 braukšanas nodarbībām ir 377 eiro, un pašvaldība varētu segt 333 eiro.

Deputāti lēma atbalstīt "B" kategorijas transportlīdzekļu vadītāja kvalifikācijas iegūšanas organizēšanu Zasas vidusskolas audzēkņiem 2018./2019.mācību gadā, uzdodot vidusskolas direktorei slēgt līgumu ar apmācības firmu. Finanšu un ekonomikas nodaļai būs jāieplāno finansējums izglītības iestādes ieņēmumu un izdevumu tāmē, nodrošinot 333eiro vienam audzēknim atbilstoši programmas apguves laika grafikam.

Jau vēstīts, ka pašvaldība pagaidām neplāno reorganizēt Zasas vidusskolu, kuras 10.klasē ir tikai pieci skolēni, aģentūrai LETA pauda Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags ("Savam novadam").

Domes vadītājs apgalvoja, ka, reorganizējot izglītības iestādes apkārtējos novados, Jēkabpils novadā šogad kopumā skolēnu skaits ir audzis, un pašvaldība riskējusi, atverot Zasas vidusskolas internātu. Vanags skaidroja, ka pašlaik izglītības iestādes 9.klasē ir 15 skolēnu, kas dod cerības, ka nākamgad mācības 10.klasē sāks desmit skolēni. Pieaudzis esot arī pirmklasnieku skaits.

Novada vadītājs atcerējās, ka savulaik, pirms pēdējās administratīvās reformas, pašvaldībām ticis solīts, ka pagastu centrus savienos asfaltētie ceļi, bet solījums nav izpildīts, un "ceļi ir tādi, ka braucot zobi krīt ārā". Viņaprāt, uzlabojot ceļu stāvokli, arī situācija lauku skolās varētu mainīties.

Tāpat pašvaldība domā par iespēju radīt izglītības iestādē kādu mācību programmas novirzienu, kas varētu piesaistīt tai jauniešus. Arī jaunie speciālisti būtu viens no skolas plusiem, tāpēc pašvaldība risina dzīvokļu jautājumu, daļai dzīvokļu nosakot īpašu statusu un paredzot tos tieši iestādēs nepieciešamajiem speciālistiem.

Pērn publiskotajā pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" Zasas vidusskolu ieteikts pārveidot par pamatskolu. Pētnieki paredzējuši, ka vecāko klašu skolēni mācības varētu turpināt Jēkabpilī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)