Banner 980x90

Šadurskis: Līdz 2020.gadam pedagogu algu celšanai papildus nepieciešami 100 miljoni eiro

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
Līdz 2020.gadam pedagogu atalgojuma celšanai papildus nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Ieviešot jauno pedagogu darba samaksas modeli, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) veic monitoringu par modeļa darbību, naudas plūsmām, kas nonāk pašvaldībā un skolā.

Šadurskis norādīja, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izstrādes darba grupa ir pabeigusi darbu pie minētā grafika un drīzumā IZM tā projektu varētu virzīt uz Ministru kabinetu. Taču ministrs uzsvēra, ka grafika ieviešana dzīvē prasa nopietnus līdzekļus.

"Līdz 2020.gadam runa ir par aptuveni 100 miljoni eiro, kas ir objektīva nepieciešamība, ja gribam runāt par profesijas prestiža celšanu," teica Šadurskis.

Runājot par iespējamajiem finansējuma avotiem, Šadurskis skaidroja, ka visu summu nav iespējams iegūt, sakārtojot skolu tīklu. Līdz ar to IZM raugās uz tautsaimniecības kopējo attīstību.

"Piedāvāsim to, ka saglabājam budžeta procentu izglītībai, kāds ir patlaban. Tautsaimniecība attīstās, līdz ar to arī budžeta ieņēmumu daļa pieaug," skaidroja politiķis.

Viņš norādīja, ka, ierakstot šādu apņemšanos lēmumā, Ministru kabinets "pats sev nosprauž robežas". "Protams, tā nav 100% garantija, bet tas dod papildu morālas saistības, ko uzņemas valdība un kas būs saistošas arī nākamajām valdībām," teica ministrs.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)