Banner 980x90

Saeima vienbalsīgi apstiprina Krūmiņu valsts kontrolieres amatā uz otro pilnvaru termiņu

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Saeima šodien vienbalsīgi apstiprināja Elitu Krūmiņu valsts kontrolieres amatā uz otro pilnvaru termiņu.

Par Krūmiņas apstiprināšanu amatā nobalsoja 85 deputāti, neviens nebija pret.

Krūmiņa bija vienīgā kandidāte uz šo amatu. Viņas kandidatūru pieteica septiņi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti, kā arī opozīcijā esošā Latvijas Reģionu apvienība.

Krūmiņa aģentūrai LETA sacīja, ka starp Valsts kontroles prioritātēm arī turpmāk būs lietderības revīzijas un atbildības izvērtēšanas jautājums, kas nozīmētu saprast, kāpēc šāds pārkāpums noticis. Tāpat Valsts kontroles redzeslokā būs arī daudz citu jautājumu - aktīva starptautiska sadarbība, sabiedrības informēšana par uzlabojumiem, kas notikušas pēc revīzijām, kā arī citi jautājumi, skaidroja Krūmiņa.

Valdošās koalīcijas partiju pārstāvji jau iepriekš bija atbalstoši par iespēju Krūmiņai pildīt šos pienākumus arī nākamajā pilnvaru termiņā. Atbalstu Krūmiņai paudis arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš norādīja, ka pašreizējai valsts kontrolierei jāturpina iesāktais darbs.

Krūmiņai pirmā termiņa pilnvaras beigsies 2017.gada 23.janvārī.

Pirms kļūšanas par valsts kontrolieri, 2005.gadā, Krūmiņa tika iecelta par Valsts kontroles padomes locekli un trešā revīzijas departamenta direktori, bet 2009.gadā Krūmiņa atkārtoti ievēlēta par Valsts kontroles padomes locekli. No 2004. līdz 2005.gadam Krūmiņa strādāja "Parex bankā" par projektu vadītāju un reģionālās kreditēšanas un līzinga daļas vadītāju, savukārt no 1998. līdz 2004.gadam strādāja Finanšu ministrijā. Pirms tam no 1995. līdz 1998.gadam Krūmiņa bija SIA "Zemgales nafta" revidente, no 1991. līdz 1995.gadam - uzņēmuma "Straume" galvenā grāmatveža vietniece, bet no 1988. līdz 1990.gadam - "Latvijas keramikas" ekonomiste. Krūmiņa Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā.

Valsts kontrolieri amatā ieceļ Saeima uz četriem gadiem, un viena un tā pati persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)