Banner 980x90

Salas novada Gargrodes purvā izcēlies ugunsgrēks 20-30 hektāru platībā

Rīga, 2.aug., LETA. Salas novada Gargrodes purvā izcēlies ugunsgrēks 20-30 hektāru platībā, aģentūrai LETA teica Valsts meža dienesta (VMD) meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Pēc Jaunķiķa teiktā, informācija par meža ugunsgrēka izcelšanos Salas novadā tika saņemta trešdien.

"Ugunsgrēks vēl nav ierobežots, tā platība ir no 20 līdz 30 hektāriem. Deg gan mežs, gan purvs. Uz vietas ir gan VMD darbinieki, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un zemessargi," sacīja Jaunķiķis.

Viņš piebilda, ka pagaidām ugunsgrēka dzēšanā helikopteri palīgā nav nākuši, bet liesmas tiek dzēstas ar operatīvo dienestu rīcībā esošo tehniku.

Pēc Jaunķiķa teiktā, nav pilnīgas skaidrības par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem, taču arī šajā situācijā nav izslēgta neuzmanīga rīcība ar uguni.

VMD pārstāvis arī informēja, ka 1.augustā kopumā dzēsti septiņi meža ugunsgrēki aptuveni 242,13 hektāru platībā.

Līdz ar to atbildīgie dienesti ceturtdien turpina cīnīties jau ar trim plašiem meža un kūdras purvu ugunsgrēkiem. 31.jūlija vēlā vakarā ugunsgrēks izcēlās Mazsalacas novada Ramatas pagasta purvā. Tā platība sasniegusi 220 hektārus, un uguns pašlaik nav ierobežota, aģentūrai LETA apliecināja Jaunķiķis. Dzēšanas darbos palīdz arī Lietuvas un Igaunijas kolēģi.

Tāpat turpinās Valdgales kūdras purva un meža ugunsgrēka dzēšanas darbi. Šis ugunsgrēks izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā. Patlaban ugunsgrēka platība aplēsta virs 1000 hektāriem. Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī Lietuvas bruņoto spēku helikopters, kā arī Baltkrievijas dienestu helikopters, kurš nu jau ir atgriezīsies Baltkrievijā, jo purvā vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)