Banner 980x90

SIA "Abplanalp Baltic" – metālapstrādes instrumenti, urbji, frēzes

Lai metāla izstrādājumi būtu atbilstoši tehniskajām un kvalitātes prasībām, svarīgu lomu spēlē korekti piemeklēti metālapstrādes instrumenti un iekārtas, kas ir būtiska vajadzība katrā uzņēmumā, kam svarīga augsta uzticība klientu vidū. Augsti tehnoloģiski metālapstrādes instrumenti ievērojami vienkāršo darba procesu.

Metālapstrādes instrumenti

Lai metāla izstrādājumi būtu atbilstoši tehniskajām un kvalitātes prasībām, svarīgu lomu spēlē korekti piemeklēti metālapstrādes instrumenti un iekārtas, kas ir būtiska vajadzība katrā uzņēmumā, kam svarīga augsta uzticība klientu vidū. Augsti tehnoloģiski metālapstrādes instrumenti ievērojami vienkāršo darba procesu, samazina slodzi uz metālapstrādes iekārtām un paaugstina darba efektivitāti, palīdzot nodrošināt augstu produkcijas kvalitāti, samazināt ražošanas laiku un palielināt produkcijas izlaides apjomus.

Starp populārākajiem ražotājiem, kuru piedāvājumā ir daudzveidīgi augstas kvalitātes metālapstrādes instrumenti, izceļams uzņēmums "Van Hoorn Carbide", eksperts frēzēšanas instrumentu ražošanā, kura sortimentā pieejamas frēzes visdažādākajām vajadzībām un prasībām – frēzes rupjai apstrādei, kompozītu un sintētiskajiem materiāliem, alumīnijam un krāsainajiem materiāliem, tēraudiem un citiem īpašiem sakausējumiem. Ražotāja metālapstrādes instrumenti izceļas ar ideālu ģeometriju un izcilu instrumentu pārklājuma kvalitāti. Tāpat pieprasīti ražotāji ir SARA, kura piedāvājumā ir vairāk nekā 10 000 dažādi kvalitatīvi un daudzfunkcionāli metālapstrādes instrumenti griešanai, urbšanai, frēzēšanai, slīpēšanai un cita veida metālapstrādei, un ATORN ar vairāk nekā 30 000 metālapstrādes instrumentiem, kas atbilst visstingrākajām prasībām un palīdz nodrošināt profesionālu darba rezultātu. ATORN sortimentā pieejami arī dažāda veida mērinstrumenti, ar kuru palīdzību iespējams panākt vēl augstāku produkcijas kvalitāti. Metālapstrādes nozares pārstāvju vidū iecienīts ražotājs ir arī ­Japānas uzņēmums "Kyocera", kura klāstā ir inovatīvi augstākās kvalitātes metālapstrādes instrumenti un iekārtas maksimālai darba precizitātei – urbšanai, frēzēšanai, virpošanai, vītņošanai un cita veida darbiem. Sortiments tiek regulāri papildināts un uzlabots, garantējot instrumentu atbilstību esošajām un nākotnes prasībām nozarē. Arī Itālijas uzņēmums "Gerardi" ir viens no populārākajiem ražotājiem, kas ražo dažādus instrumentus metālapstrādei, ieskaitot skrūvspīles, stiprinājumus utt.

Atrast piemērotāko risinājumu metālapstrādes vajadzībām dažādās darbības jomās palīdzēs SIA "Abplanalp Baltic", kas nodrošina ne vien modernas tehnoloģijas metālapstrādei, bet arī profesionālu un visaptverošu tehnisko atbalstu katrā ražošanas etapā. Uzņēmuma piedāvājumā ir gan metālapstrādes instrumenti, gan frēzēšanas, virpošanas, EDM iekārtas no pasaulē atzītiem ražotājiem, tajā skaitā "Van Hoorn Carbide", SARA, ATORN, "Kyocera" un "Gerardi", kā arī "Haas Automation", "Kitamura", "Nakamura-Tome" utt.

Lasiet vairāk: https://abplanalp.lv/lv/

Urbji

CNC un citās metālapstrādes iekārtās tiek pielietoti visdažādākā veida urbji, kas ļauj panākt vēlamo rezultātu metāla produkcijas ražošanā un apstrādē. Darbs ar metālu ir ļoti skrupulozs process, tāpēc urbšanas un citi metālapstrādes instrumenti jāizvēlas ar lielu atbildību, lai radītu kvalitatīvu produkciju gan tehniskā, gan vizuālā un arīdzan drošības ziņā.

Metālapstrādes tirgū piedāvāti dažāda veida, izmēru un īpašību urbšanas instrumenti. To forma un raksturlielumi atšķiras atkarībā no tā, kādām funkcijām tie paredzēti un ar kādu metālu un detaļu būs jāstrādā. Spirālveida urbji ir visizplatītākie, tie veido urbumus ar divu griezējmalu palīdzību, novirzot metāla skaidas pa īpašiem padziļinājumiem. Tāpat ir urbji ar maināmām plāksnēm, kreisās vītnes, cietkausējuma un urbji dziļu urbumu veidošanai.

Pamatā urbji tiek izgatavoti no speciāla instrumentu tērauda, kura īpašības tiek uzlabotas, pievienojot tam dažādas leģējošas piedevas, rezultātā iegūstot ātrgriešanas tēraudu (ang. High Speed Steel, HSS). Urbšanas instrumenti no ātrgriešanas tērauda, kas pārklāti ar kobaltu, ir īpaši izturīgi un saglabā savas sākotnējās īpašības nemainīgas pat pie biežas un intensīvas mehāniskās iedarbības un augstām temperatūrām. Šāda veida urbji visbiežāk tiek lietoti darbā ar īpaši cietiem un izturīgiem metāliem. Jāsaka, ka uzlaboto īpašību dēļ kobalta urbji ir arī dārgāki, tomēr tie ļauj strādāt ar maksimālu precizitāti. Lai uzlabotu īpašības, urbšanas instrumenti tiek apstrādāti arī ar titānu vai volframu – tie piešķir instrumentiem papildu cietību, kas saglabājas pat pie uzsilšanas, paaugstina to noturību pret augstu temperatūru un uzlabo mehāniskās īpašības. Noskaidrot konkrēta urbšanas instrumenta īpašības – materiālu, diametru, precizitātes klasi – var pēc marķējuma, piemēram, ātrgriešanas tērauds no kobalta sakausējuma tiek apzīmēts ar HSS-E un HSS-Co. Savukārt ātrgriešanas tērauds ar titāna pārklājumu tiek apzīmēts ar HSS-Tin.

"Abplanalp Baltic" Latvijā pārstāv vairākus pasaulē populārus un uzticamus ražotājus, tādus kā SARA, ATORN, "Kyocera" un citus, kuru piedāvājumā ir dažāda veida urbšanas instrumenti, tajā skaitā vītņurbji, urbji ar maināmām griezējplāksnēm, monolītā cietsakausējuma urbji un citi metālapstrādes instrumenti un iekārtas. 

Lasiet vairāk: https://abplanalp.lv/lv/

Frēzes

Viens no galvenajiem instrumentiem dažādu metāla sagatavju apstrādei ir frēzes, kas sastāv no nodilumizturīgiem, ļoti cietiem un asiem griezējelementiem. Tās palīdz piešķirt metālam vajadzīgo formu, reljefu un izmērus, ļaujot izgatavot visdažādākās sarežģītības pakāpes metāla izstrādājumus. Darba rezultāts ir tiešā veidā atkarīgs no frēžu formas un izmēriem, kā arī materiāla, no kā tie izgatavoti, tāpēc mūsdienās ražotāji piedāvā frēzēšanas instrumentus lielā daudzveidībā, ļaujot piemeklēt konkrēta uzdevuma realizācijai optimālāko variantu.

Frēzes ir neaizvietojams palīginstruments daudzās sfērās. Tās plaši izmanto mašīnbūvē dažādu kabatu, rievojuma un cita veida padziļinājumu izveidei mašīnu un ražošanas sistēmu detaļām un mehānismiem. Tāpat frēzes izmanto instrumentu un aprīkojuma ražošanā, enerģētikā, celtniecībā, kuģu un avio būvē, metāla konstrukciju ražošanā un vēl daudzās citās jomās. Ar frēžu palīdzību iespējams ne tikai veidot dažāda tipa atveres un reljefu metāla sagatavēs, tās izmanto arī metinājuma šuvju tīrīšanai, urbumu palielināšanai, malu līdzināšanai, virsmu apstrādei grūti sasniedzamās vietās.

Labas frēzes ražo no tādiem materiāliem kā ātrgriezēja tērauds jeb HSS, cietkausējumi, metālkeramika. Darbam ar īpaši izturīgiem materiāliem izmanto frēzes ar dimanta pārklājumu. Frēžu izvēlē cena nevar būt noteicošais faktors – izvēloties lētākus variantus, tas atsauksies gan uz instrumenta ekspluatācijas laiku, gan uz materiālu apstrādes kvalitāti. Tieši tāpēc, pirms iegādāties frēzes metālam, ieteicams pievērst uzmanību, kas ir to ražotājs, un vai instrumentiem ir kvalitāti apliecinošs sertifikāts. Piemēram, augstas kvalitātes frēzes dažādas sarežgītības uzdevumiem metālapstrādes procesā izgatavo Nīderlandes ražotājuzņēmums "Van Hoorn Carbide". Uzņēmums ražo karbīda frēzes, izmantojot augstākās klases tehnoloģijas un modernākos materiālus. "Van Hoorn Carbide" frēzes ir ideāli piemērotas darbam ar tēraudu (rūdīto, strukturālo, oglekļa, leģēto un nerūsējošo), karstumizturīgiem sakausējumiem uz niķeļa vai titāna bāzes, grafītu, varu, alumīniju un tā sakausējumiem, kā arī krāsainajiem metāliem.

Gan "Van Hoorn Carbide", gan citu pasaulē vadošo ražotāju frēzes plašā daudzveidībā un dažādās cenu kategorijās var iegādāties "Abplanalp Baltic" uzņēmumā, kas ir vairāku uzticamu un slavenu metālapstrādes instrumentu un iekārtu ražotāju oficiālais pārstāvis Latvijā. Uzņēmuma darbiniekiem ir ilggadēja pieredze metālapstrādes aprīkojuma jomā dažādos tirgos, kas ļauj profesionāli identificēt klientu vajadzības un piedāvāt viņiem atbilstošākos risinājumus.

Lasiet vairāk: https://abplanalp.lv/lv/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)