Banner 980x90

Siltumapgādes sistēmas rekonstrukcijā Jēkabpilī ieguldīs 1,8 miljonus eiro

Rīga, 4.jūn., LETA. Pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Jēkabpils siltums" šovasar plāno veikt Tvaika ielas rajona siltumapgādes pārvades un sadales sistēmas rekonstrukciju, ieguldot 1 801 851 eiro, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pašvaldībā.

Uzņēmums vēlas veikt Tvaika ielas rajona siltumapgādes pārvades un sadales sistēmas rekonstrukciju, kas paredz aizstāt esošās virszemes trases un pazemes siltumtrases dzelzsbetonu kanālos ar bezkanāla izpildījumā izbūvētām pazemes trasēm ar rūpnieciski izolētām siltumtīklu caurulēm. Projekta mērķis ir paaugstināt siltumenerģijas apgādes sistēmu efektivitāti.

"Projekta rezultātā Jēkabpils iegūs gandrīz pusotru kilometru rekonstruēto siltumtrašu, no kurām nepilni 800 metri tiks izbūvēti pa esošo vietu un gandrīz 700 metri pa jaunu vietu, "iznesot" siltumtīklus no privātiem zemesgabaliem un aizvietojot vecos posmus," skaidroja "Jēkabpils siltuma" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko.

Kopējais siltumtīklu garums Jēkabpilī ir vairāk nekā 25 kilometri. Pēdējo astoņu gadu laikā, veicot rekonstrukcijas darbus siltumtrasēs, lielākā daļa siltumtrašu ir nomainīta pret rūpnieciski izolētām caurulēm, kas esot ļāvis samazināt siltumenerģijas zudumus no 30% 2011.gadā līdz 16% 2016.gadā.

Projekta "Tvaika ielas rajona siltumapgādes pārvades un sadales sistēmas rekonstrukcija" kopējie izdevumi ir 1 801 851 eiro, no tiem Kohēzijas fonda finansējums 595 653 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)