Banner 980x90

Skolas direktore: Pie reformas par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma vēl ir daudz jāstrādā

Daugavpils, 5.apr., LETA. Pie reformas, kas nosaka skolas gaitas sākt sešgadīgiem bērniem, vēl ir daudz jāstrādā, aģentūrai LETA pauda Jēkabpils pamatskolas direktore Silvija Dreimane.

Tas, cik veiksmīga būs šī reforma, pēc mācību iestādes vadītājas domām, lielā mērā būs atkarīgs no mācību satura, ko šiem sešgadīgajiem bērniem būs paredzēts mācīt.

Otrs, ne mazāk svarīgs esot telpu jautājums. "Ja pirmklasnieki sāktu mācīties bērnudārzā, tas varbūt būtu pieļaujams, bet 2.klasē viņi ieradīsies skolā, un uzņemt 2.klasē uzreiz dubultu skolēnu skaitu - gan tos kas sāka mācības septiņos gados skolā, gan arī tos, kas sešos gados 1.klasē sāka mācīties bērnudārzā - mūsu skola nebūs gatava, jo dubultā būs vajadzīgas gan telpas, gan materiālā bāze un nodrošinājums. Turklāt šie bērni būs apguvuši mācību vielu pēc atšķirīgām programmām," norādīja Dreimane.

Jēkabpils pamatskolas direktore pastāstīja, ka mācību iestādē patlaban ir piecas paralēlās klases ar septiņgadīgajiem bērniem - aptuveni 120 bērni. Uzņemt 2.klasē dubultu audzēkņu skaitu - desmit paralēlās klases, skola nevar, jo tai nav tādu telpu, sacīja direktore.

Tāpat neesot skaidrības ar mācību līdzekļiem šiem sešgadīgajiem pirmklasniekiem, jo viņiem nepieciešams cits mācību saturs nekā septiņgadīgajiem. Turklāt tas attiecas ne vien uz 1.klasi, bet arī uz nākamajām - 2. un 3.klasi, kur jābūt šai pārejai.

Maz laika palicis arī, lai dārziņu pedagogus sagatavotu pasniegšanas skolas 1.klasē specifikai. Jo pasniegšanas vadlīnijas skolā un bērnudārzā tomēr atšķiras, sacīja Dreimane. Tālākizglītības kursus organizēt mācību gada laikā arī esot diezgan grūti, jo kādam ar bērniem bērnudārzos arī ir jāstrādā.

Jēkabpils pamatskolas direktore pauda pārliecību, ka pie šīs reformas vēl daudz jāstrādā. Viņa cer, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) pie visiem šiem jautājumiem arī tiek strādāts. Pretējā gadījumā ir daudz jautājumu, kas perspektīvā var radīt daudz neskaidrību, sacīja Dreimane.

Jau vēstīts, ka valdība atbalstījusi IZM virzītos grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas tostarp paredz noteikt, ka skolas gaitas sākamas no sešu gadu vecuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)