Banner 980x90

Slēgtās Asares pamatskolas telpas neieinteresē nomniekus

Rīga, 9.janv., LETA. Šonedēļ interesentu trūkuma dēļ nav notikusi iecerētā slēgtās Asares pamatskolas nomas tiesību izsole, aģentūru LETA informēja Aknīstes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Prande.

Noteiktajā termiņā izsolei nebija pieteicies neviens pretendents, tāpēc izsole nav notikusi. Prande stāstīja, ka pirms tam apkārtnē virmojušas dažādas idejas par telpu izmantošanu, taču izsolē pretendentu nav bijis.

Vai pašvaldība mēģinās vēlreiz ieinteresēt potenciālos nomniekus, lems domes vadība un deputāti janvāra komiteju un domes sēdēs.

Jau vēstīts, ka, kamēr pašvaldība nav atradusi pielietojumu slēgtās Asares pamatskolas telpām, tās nolemts izsolīt. Pašvaldība neesot atteikusies no ieceres izveidot ēkā veselības un sociālās aprūpes centru, taču, kamēr tiek izstrādāts projekts un aplēsti nepieciešamie ieguldījumi, nolemts rīkot nomas tiesību izsoli, aģentūru LETA informēja Aknīstes novada domes priekšsēdētāja Vija Dzene ("Vienotam novadam"). Pašvaldība cer, ka kāds uzņēmējs nāks ar savu ierosinājumu par objekta izmantošanu.

Dzene atzina, ka domas par skolas teritorijas izmantošanu ir dažādas, taču par tām "skaļi teikt negribētos".

Skolas ēkas platība ir 1008 kvadrātmetri. Izsoles sākumcena ir 4542 eiro gadā.

Ziņots arī, ka 2018.gadā likvidētās Asares pamatskolas ēkā Aknīstes novadā varētu izveidot veselības un sociālās aprūpes centru. Diskusijās ar iedzīvotājiem pieņemts lēmums par ēkas pielāgošanu vietējās sabiedrības pamatvajadzībām. Proti, turpmāk ēku varētu izmantot veselības un sociālās aprūpes centra izveidošanai, jo esošais, kas atrodas Aknīstē, ir pārpildīts.

Vairākas telpas ēkā varētu pielāgot iedzīvotāju kopā sanākšanas un svētku svinēšanas vajadzībām.

Asares pamatskolā pēdējā mācību gadā izglītojās 18 apmācāmie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)