Banner 980x90

Sodītā mediķe ignorē aicinājumu ierasties Veselības inspekcijā

Jēkabpils slimnīcas mediķe, kuru bija plānots sodīt par pacientes siešanu pie gultas, Veselības inspekcijā (VI) tā arī nav ieradusies un viņai administratīvā pārkāpuma akts nosūtīts pa pastu, aģentūrai LETA pastāstīja VI pārstāve Liesma Kalve.

Pacientu piesiešana pie gultas atklājās šogad pavasarī, kad kādas pacientes radinieki pauda neapmierinātību par 86 gadus vecās sievietes piesiešanu pie gultas, aizbildinoties, ka slimnīcai trūkst līdzekļu medmāsu un palīgu algošanai, kas varētu pieskatīt slimniekus.

Slimnīcas ārstējošai ārstei - neiroloģei un psihiatrei Mārai Jaundālderei - līdz 25.augustam, bija jāierodas VI, lai tur viņai noformētu administratīvā pārkāpuma aktu, tomēr mediķe to neizdarīja.

To, kāds ir sods, Kalve atklāt nevarēja, ņemot vērā, ka šādu informāciju par ārsti inspekcija nedrīkst sniegt, vien norādīja, ka to, "cik tā naudas summa ir liela", jājautā pašai ārstei.

Jau ziņots, ka VI secinājusi, ka slimajai sievietei nāve iestājusies smagas saslimšanas dēļ, tomēr sievietes nepārtraukta piesiešana pie gultas nav bijusi nepieciešama, un labāks efekts bija panākams ar nomierinošām zālēm.

Slimnīcas vadība sola, ka šo lēmumu apstrīdēs, jo uzskata, ka tajā ir vairākas nepilnības.

Lai šāda situācija nākotnē neatkārtotos, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) sola, ka līdz šā gada beigām tiks pieņemti jauni noteikumi, kas regulēs kārtību visās slimnīcās. Patlaban fiksācija tiek regulēta psihiatriskajās slimnīcās. Jaunie noteikumi paredzēs, ka pacienta fiksācija ir atļauta tikai divas stundas pēc kārtas.

Pavasarī mediji vēstīja par kādu 86 gadus vecu Jēkabpils slimnīcas pacienti, kura ārstniecības iestādē nogādāta smagā stāvoklī pēc piedzīvota insulta. Katru reizi, kad radinieki ieradušies sievieti apciemot, viņa bijusi piesieta pie gultas. Radinieki par šo nepieciešamību iepriekš neesot informēti. Savukārt slimnīcas medmāsas skaidrojušas, ka paciente bijusi nemierīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)