Banner 980x90

Šonedēļ pakāpeniski kļūs vēsāks

Rīga, 25.sept., LETA. Latvijā turpinās atvasara, kas sākās aizvadītajā nedēļas nogalē, tomēr šīs nedēļas otrajā pusē laiks kļūs mākoņaināks un vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās teju visā valstī gaisa temperatūra pakāpās virs +18 grādiem, Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumu piekrastē sasniedzot pat +21..+22 grādus.

Šīs nedēļas pirmajā pusē laikapstākļus joprojām noteiks anticiklons, gaidāmas skaidras debesis un lēns līdz mērens austrumu vējš. Dienas laikā gaiss iesils līdz +16..+20 grādiem, bet naktis un rīti būs dzestri - gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, zāles virskārtā dažviet gaidāma salna, vien piekrastē būs par pāris grādiem siltāks. Nakts otrajā pusē un agrā rītā dažviet veidosies migla.

Nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens nedaudz pazemināsies, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies, vietām gaidāms arī neliels lietus. Līdz ar ziemeļaustrumu vēju Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - nedēļas izskaņā gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +10..+15 grādu atzīmi, naktīs tā noslīdēs līdz +5..+10 grādiem, turklāt, debesīm skaidrojoties, iespējama gaisa temperatūras pazemināšanās vēl par diviem trim grādiem.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi tuvākajā nedēļā mākoņi brīžiem aizklās debesis, bet būtiski nokrišņi nav gaidāmi, un oktobra sākumā pirmo reizi šoruden gaisa temperatūra Latvijā var noslīdēt nedaudz zem nulles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)