Banner 980x90

Šovasar Jēkabpilī vērojams ārvalstu ceļotāju skaita pieaugums

Ilustratīvs foto/ Foto: Jekabpils24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jekabpils24.lv
Jēkabpils Tūrisma informācijas centrs (TIC) apkopojis informāciju par tūristu apmeklējumu pirmajos vasaras sezonas mēnešos – maiju, jūniju un jūliju. Tūrisma centra dati liecina, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir palielinājies ārvalstu ceļotāju skaits attiecībā pret vietējiem ceļotājiem – šogad tas veido jau 20% no TIC apmeklētāju skaita.

Kā pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas tūrisma organizators Zane Vārna, Jēkabpilī iegriežas ģimenes ar bērniem, velotūristi, kā arī Jēkabpils unikālo tūrisma objektu un dabas cienītāji. Jēkabpili iecienījuši igauņi, vācieši un tūristi no Krievijas. Tāpat šajā vasarā iegriežas ceļotāji no Lietuvas, Somijas, Lielbritānijas, Polijas, Itālijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Holandes, Ķīnas un pat Korejas.

Arī Krustpils pils un Jēkabpils vēstures muzeja vadītāja Inese Berķe apliecina, ka salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šovasar pieaudzis muzeja apmeklētāju skaits, tajā skaitā arī ārvalstu tūristu skaits. Lielākais tūristu grupu skaits ierodas no Igaunijas, kas nu jau otro tūrisma sezonu ir iecienījušas Krustpils pili. Individuālo ārvalstu tūristu pārsvars ir no Lietuvas, Vācijas un Krievijas. Muzeju apmeklē arī tūristi no ASV, Kanādas, Polijas un Skandināvu valstīm. Šogad Krustpils pili apmeklējuši arī tūristi no Argentīnas, Bulgārijas un Čehijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)