Banner 980x90

"Swedbank" izsniegusi 215 000 eiro aizdevumu dārzeņu audzēšanas uzņēmumam "Rītausma"

Rīga, 12.apr., LETA. "Swedbank" izsniegusi 215 000 eiro aizdevumu Salas novada dārzeņu audzēšanas uzņēmumam "Rītausma", aģentūrai LETA pavēstīja bankas mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska.

Viņa informēja, ka "Rītausma" saņemtos līdzekļus ieguldīs ražotnes infrastruktūras attīstībā, tostarp uzņēmuma tehnisko darbinieku telpu izbūvē, kā arī jaunas rekuperācijas sistēmas un ūdens attīrīšanas iekārtas iegādē un uzstādīšanā.

Jakubovska piebilda, ka recirkulācijas iekārtu galvenais ieguvums ir vairākkārtēja ūdens izmantošana, kas samazina gada kopējo iegūtā ūdens patēriņu par aptuveni 45%. Tāpat samazināsies izmantoto minerālmēslu patēriņš par vismaz 20%. Uzstādot abas sistēmas, uzņēmumam ieguvums būs gan materiālo resursu ietaupījumā, gan nodokļa samazinājumā par izmantotajiem dabas resursiem. Savukārt CO2 sistēmas ieviešana paredz dārzeņu ražības pieaugumu par 7- 9%, kas ļaus palielināt arī uzņēmuma kopējo apgrozījumu.

"Piešķirtais finansējums mūsu uzņēmumam pavērs iespēju palielināt ražīgumu un produkcijas kvalitāti, kā arī kļūt videi draudzīgākam. Tas ir būtisks solis mums kā vienam no lielākajiem dārzeņu ražotājam. Mūsu prioritāte ir samazināt izmantoto dabas resursu patēriņu. 2018.gadu esam uzsākuši ar ambicioziem mērķiem uzņēmuma attīstībā un konkurētspējas paaugstināšanā," sacīja "Rītausmas" īpašniece un vadītāja Lāsma Bekina.

"Rītausma" nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu un realizāciju. Uzņēmums audzē dārzeņus segtajās platībās 5,6 hektāru platībā, no kuriem 2,5 hektāros tiek audzēti gurķi, 2,7 hektāros - tomāti, bet 0,4 hektāros - salāti. Uzņēmumā katru gadu saražo aptuveni 2000 tonnu dārzeņu.

2016.gadā "Rītausma" strādāja ar apgrozījumu 2,429 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas peļņa bija 11 008 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)