Banner 980x90

Trīs projektos uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Jēkabpilī ieguldīs 16 miljonus eiro

Rīga, 4.jūn., LETA. Jēkabpils pašvaldība Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta saņemšanai iesniegs trīs projektus, kas paredz uzlabot uzņēmējdarbības vidi, kopumā iecerēm tērējot vairāk nekā 16 miljonus eiro, lēmusi pilsētas dome.

Projektam "Viestura ielas, Draudzības alejas un Jaunās ielas degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai" paredzēts piesaistīt 1 407 647 eiro ERAF finansējumu. Ieceres mērķis ir degradētās teritorijas revitalizācija, atjaunojot degradēto teritoriju un nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālu izaugsmi, uzņēmējdarbību attīstību un jaunu darbavietu radīšanu.

Ieceres kopējās izmaksas kopā ar projektā neiekļautajām ir 3 511 997 eiro.

Savukārt projekts "Jēkabpils pilsētas teritorijas revitalizācija jaunu uzņēmumu izveidei" paredz Ķieģeļu ielas posma pārbūvi, jauna ielas posma izbūvi, ieguldījumus ūdensapgādes un kanalizācijas infrastruktūrā. Ieplānota arī ielas apgaismojuma un elektroenerģijas tīkla, gāzes vada un ražotnes jaunbūves izbūve.

Kopējās projekta izmaksas aprēķinātas 4 465 436 eiro apmērā. ERAF līdzekļi varētu sasniegt 915 062 eiro.

Atbalsta saņemšanai tiks iesniegts arī projekts "Industriālās teritorijas piekļuves uzlabošana un revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpils pilsētas Ziemeļaustrumu daļā". Tā kopējās izmaksas ir 8 435 765 eiro, un pašvaldība pretendēs uz 3 095 740 eiro atbalstu no ERAF.

Pašvaldība vēlas pārbūvēt Zīlānu ielu posmā no krustojuma ar Ķieģeļu ielu līdz Oļu ielai, kā arī izbūvēt jaunu ielas posmu, lai nodrošinātu piekļuvi teritorijai Zīlānu ielā 97. Iecerēta arī Mālu un Oļu ielu pārbūvi. Arī šis projekts paredz ražošanas ēkas izveidi, kā arī citus infrastruktūras uzlabojumus.

Visu trīs projektu izmaksas sasniedz 16 413 198 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)